Tisdag 30 Nov
Stockholm

Guida vill vara med på Fox-premiären

Clay Guida tycker han borde vara värd en titelmatch. Får han inte det kan han tänka sig att möta Ben Henderson när UFC sänds på Fox i november.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Efter tre dominanta segrar, senast mot den tidigare WEC-mästaren Anthony Pettis, är Clay Guida (29-11) en av de som ligger bäst till för en titelmatch.

Själv tycker han att han borde få det, men måste han gå ännu en match innan han får ett chans på bältet vet han vem han vill möta.

– Det är UFC som bestämmer och känner de att han måste gå in i buren mot en kille som Ben Henderson gör vi det gärna, säger Guidas manager John Fosco till mmajunkie.com.

Vill synas på Fox

Guida skulle också gärna möta Ben Henderson (14-2) den 12 november när UFC för första gången sänder en gala på Fox.

– Vi kommer att attrahera en massa nya tittare på bästa sändningstid på TV tack vare att vi känner till Clays stil. Vi vet att den är högintensiv och i full av energi. Henderson är väldigt tuff och vi har stor respekt för honom och känner att han har samma passion och energi, säger Fosco.

– Med tanke på hur stor dealen med Fox är tycker jag verkligen att UFC måste ta rätt beslut angående vilka de låter gå matcher för att se till att tittarna stannar kvar, förklarar han vidare.

Borde få titelmatch

Men Fosco är också noga med att säga att Guida inte borde behöva möta Henderson.

– Jag tycker inte att Clay borde behöva möta Henderson. Men jag är villig att göra vad UFC tycker är nödvändigt, känner de att de innebär en match mot Henderson gör vi det, säger han.

Veteranen Guida har vunnit fyra raka matcher och den långhåriga 29-åringen har totalt gått 14 matcher i UFC.

I sin senaste match slog Henderson den topprankade Jim Miller. Segern var hans andra i UFC efter att han kom in från numera nedlagda WEC där han tidigare varit mästare.

Kommentera
Kopiera länk
Dela