Söndag 28 Nov
Stockholm

Lista: Pinsamma sportintervjuer vi minns

Peter Jihde i Idol - kanske ett bättre forum för hans intervjuteknik?
1 av 5
Peter Jihde i Idol - kanske ett bättre forum för hans intervjuteknik?. Foto: Stig-Åke Jönsson / SCANPIX
Joe Namath anno 2011.
2 av 5
Joe Namath anno 2011. Foto: Rich Schultz / AP
Tommy Sjödin kunde inte erkänna att han gjort fel.
3 av 5
Tommy Sjödin kunde inte erkänna att han gjort fel. Foto: STEFAN JERREVÅNG / SCANPIX
Numera är Nicklas Bäckström en firad NHL-stjärna - det var han ännu inte när han gästade Lilla Sportspegeln.
4 av 5
Numera är Nicklas Bäckström en firad NHL-stjärna - det var han ännu inte när han gästade Lilla Sportspegeln. Foto: Maja Suslin / SCANPIX
Magnus Haglund har nog aldrig varit med om en konstigare intervju än den med Nora Strandberg.
5 av 5
Magnus Haglund har nog aldrig varit med om en konstigare intervju än den med Nora Strandberg. Foto: Andreas Hillergren / SCANPIX

Rikard Norlings flörtförsök (?) med Viasats Amanda Fredin är ett färskt exempel. Här är några andra.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Att en fotbollstränare säger "du är vacker som få" till en kvinnlig reporter är visserligen pinsamt. Men Nyheter24 listar intervjuerna som fått en att vilja sjunka ner genom kuddarna i tevesoffan.

Anledningen till att Peter Jihde bytte till Idol

Att Zlatan Ibrahimovic är ett svårarbetat intervjuobjekt har många reportrar fått erfara. Men Peter Jihdes taktik med att ställa "följdfrågor" som är kopior av den ursprungliga frågan gick uppenbarligen inte hem hos stjärnan.

Nicklas Bäckström tycker det är skön....t

Okej, här var han ännu bara en elitseriestjärna men det var ändå fysiskt jobbigt att se hur nervös Nicklas Bäckström verkade vara när han gästade Lilla Sportspegeln. Och svära när man pratar med barn?

Tommy Sjödin tar ut allt på "skitregeln"

När man trodde att man skulle höra förklaringen till Sjödins hjärnsläpp att "passa hem" till en öppen kasse fick man i stället höra "jävla skitregel". Reportern sköter sig bra men elitseriens äldsta back borde vara mer mogen.

Tystnaden som uppstår när Nora Strandberg tänkt fel

Man vill verkligen stänga av när Strandberg skrikandes upprepar felaktigheten i örat på en totalt oförstående Magnus Haglund. Men man måste ju titta vidare - Elfsborgstränarens blick mot reportern efter avslutad intervju är priceless.

En lite överförfriskad quarterbacklegendar

Vi avslutar med en internationell klassiker och vad som skulle ha hänt om Rikard Norling varit full när han pratat med Amanda Fredin. Joe Namath, en legendar inom amerikansk fotboll, har i efterhand bett om ursäkt och skyllt på alkoholen, men det gör inte klippet mindre roligt.

Fotnot: Det kanske allra pinsammaste i intervjuväg som vi haft i Sverige var de så kallade målintervjuerna som TV4 körde i svenska cupen - med målskytten direkt efter målet. Samtliga klipp verkar dock, föga förvånande, raderade från nätet.

Kommentera
Kopiera länk
Dela