Torsdag 9 Dec
Stockholm

Silvas chans till revansch

I sin senaste match besegrade Silva sin landsman Vitor Belfort.
1 av 2
I sin senaste match besegrade Silva sin landsman Vitor Belfort. Foto: Julie Jacobson
2 av 2

UFC 134 är inte bara organisationens första gala i Brasilien sedan 1998. Det är också Anderson Silvas chans att hämnas sin senaste förlust.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
MATCHEN I SIFFROR

LÄNGD

Silva: 188 cm

Okami: 188 cm

RÄCKVIDD

Silva: 197 cm

Okami: 183 cm

ÅLDER

Silva: 35 år

Okami: 30 år

RECORD

Silva: 30-4 (17 KO, 6 sub)

Okami: 26-5 (9 KO, 4 sub)

UFC har besökt Brasilien en gång tidigare. Efter 13 års väntan får nu landets fans se sina största stjärnor i oktagonen i hemlandet på nattens UFC 134.

I galans huvudmatch ställer Anderson Silva (30-4) sitt bälte i mellanvikt på spel. Med en seger blir 35-åringen ännu mer historiskt då han i så fall försvarat sin titel nio gånger, mer än någon annan.

Men för Silva är motståndaren Yushin Okami (26-5) mer än bara nästa man som vill ta titeln ifrån honom. Okami är nämligen den senaste som besegrade suveränen från Curitiba.

Blev diskad

De båda möttes på Hawaii i januari år 2006 och efter att Silva hade tagit poäng stående fick japanen till en nedtagning. När Okami var på väg upp träffade Silva honom med en uppåtspark men då dennes knän var i marken dömdes tekniken som otillåten och Silva diskades.

Efteråt har Silva sagt att han inte fått reglerna förklarade för sig ordentligt men trots allt är det den senaste förlusten i hans meritlista. En förlust han kan få upprättelse för med en seger i natt.

Skulle ha mötts tidigare

Sedan matchen har de båda gått upp i mellanvikt och Silva har med 14 raka segrar cementerat sig som en av sportens bästa någonsin.

Okami har dock hela tiden skuggat Silva och den tystlåtne japanen var bokad att möta Silva redan 2008 men bröt då handen.

En förlust mot Chael Sonnen året efter satte sedan tillfälligt stopp för hans jakt på titeln men efter tre imponernade segrar på rad får han nu sin chans igen.

På galan möts även Mauricio "Shogun" Rua och Forrest Griffin en andra gång. Dessutom ställs legendaren Antonio Rodrigo Nogueira mot Brendan Schaub i tungvikt.

Hela resultatet från gårdagens invägning finns hos MMABloggen.

Se Silvas och Okamis första möte den 20 januari 2006:

Kommentera
Kopiera länk
Dela