- Foto: Jens Meyer

Helenius och Povetkin med nya viktorior

Robert Helenius och Alexander Povetkin segrade på Sauerlands boxningsgala i tyska Erfurt.


Kort om boxning

Nyheten är ett sammandrag av Teddy Stenmarks analys av matcherna på Kort om boxning, en del av Kampsport24.

Robert Helenius gjorde ingen besviken under lördagens match mot vitryske forne WBO-mästaren Siarhei Liakhovich

Det såg trögt ut till en början och Liakhovich tilläts briljerna i inledningsronderna. Men Helenius är en taktiskt mycket slug herre och precis som väntat kom öppningen i åttonde ronden och Liakhovich sändes till golvet. Domaren beslutade att stoppa matchen i nionde ronden samtidigt som handuken kastades in av vitryssen hörna.

Det blev en avslutning i världsklass. Sättet Helenius gjorde det på skickade tveklöst ut en tydlig signal till alla boxare i världstoppen att han är här för att stanna.

- Han har vad som krävs för att liva upp en för tillfället ganska så dyster tungviktsdivision där två åldrande ukrainska bröder snart kommer att få lämna över till någon annan, skriver Kampsport24:s boxningsexpert Teddy Stenmark.

Povetkin snäppet bättre

I den andra stora tungviktsmatchen under galan kunde man konstatera att Alexander Povetkin var snäppet bättre i tolv ronder mot uzbeken Ruslan Chagaev.

Matchen hade inte samma dramatik som ovanstående kamp men var välboxad och stundom hyfsat tuff. Chagaev träffade tungt i sjätte ronden och hade även en skaplig sjunde rond men utöver det så var det ryssen som dominerade.

Ringside på galan satt Evander Holyfield och det ryktas att han är sugen på att bli Povetkins nsäte motståndare.

/
/
/
/
/
/
/
WBO
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

IFK Värnamo riskerar nya matchflyttar

Två svenskar till NBA-draften

1 timme sedan
Bara tre svenskar har tidigare draftats till NBA. I sommar kan ytterligare två väljas i draften.

Golfstjärnan opererad – missar major

idag 07:16
Trots fin form på golfbanan drog sig Frida Kinhult ur årets första major, Chevron Championship.

Han är främste svenske poänggöraren

idag 05:52
Torontos storstjärna William Nylander toppar årets svenska poängliga i NHL. Men främste målskytt är Nashvilles Filip Forsberg.

Internt Rysslandsbråk – kallades "utländsk agent"

idag 05:00
Med knappt 100 dagar kvar till invigningen av OS i Paris är det ännu oklart om Rysslands president Vladimir Putin kommer att tillåta ryskt deltagande under neutral flagg. De som ska lämna rekommendationer till Kreml verkar djupt oeniga om vägen framåt.

Real slog ut regerande mästarna i straffrysare

igår 23:58
Det blir ingen ny trippel för Manchester City. Trots enorm dominans i onsdagens retur tog det stopp i Champions Leagues kvartsfinal mot Real Madrid. Andrij Lunin och Antonio Rüdiger blev stora matchhjältar för Real i den avgörande straffläggningen.