Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Helenius och Povetkin med nya viktorior

- 28/08/2011, 23:39 -

Jens Meyer

Robert Helenius och Alexander Povetkin segrade på Sauerlands boxningsgala i tyska Erfurt.

Robert Helenius gjorde ingen besviken under lördagens match mot vitryske forne WBO-mästaren Siarhei Liakhovich

Det såg trögt ut till en början och Liakhovich tilläts briljerna i inledningsronderna. Men Helenius är en taktiskt mycket slug herre och precis som väntat kom öppningen i åttonde ronden och Liakhovich sändes till golvet. Domaren beslutade att stoppa matchen i nionde ronden samtidigt som handuken kastades in av vitryssen hörna.

Det blev en avslutning i världsklass. Sättet Helenius gjorde det på skickade tveklöst ut en tydlig signal till alla boxare i världstoppen att han är här för att stanna.

- Han har vad som krävs för att liva upp en för tillfället ganska så dyster tungviktsdivision där två åldrande ukrainska bröder snart kommer att få lämna över till någon annan, skriver Kampsport24:s boxningsexpert Teddy Stenmark.

Povetkin snäppet bättre

I den andra stora tungviktsmatchen under galan kunde man konstatera att Alexander Povetkin var snäppet bättre i tolv ronder mot uzbeken Ruslan Chagaev.

Matchen hade inte samma dramatik som ovanstående kamp men var välboxad och stundom hyfsat tuff. Chagaev träffade tungt i sjätte ronden och hade även en skaplig sjunde rond men utöver det så var det ryssen som dominerade.

Ringside på galan satt Evander Holyfield och det ryktas att han är sugen på att bli Povetkins nsäte motståndare.