- Foto: Rasmus Borgudd/Nyheter24

Bielkhedens avstängning kortas

MMA-fajtern David Bielkheden har fått sin dopingavstängning reducerad från 2 år till 6 månader.


MMAbloggen

Läs mer om svensk och internationell Mixed Martial ArtsMMAbloggen, en del av Kampsport24.

Strax innan invägningarna skulle äga rum inför Superior Challenge 7 så försvann reklampelaren med David Bielkheden på och ryktet visade sig vara sant, Bielkheden var avstängd för doping och fick inte tävla eller träna MMA i två år.

Senare framkom det att det att Bielkheden inte tagit otillåtna preparat medvetet utan att det rörde sig om innehållet i ett kosttillskott från hans sponsor som innehöll det den illegala substansen metylhexanamin.

Utifrån att Bielkheden inte haft något uppsåt att genom otillåtna medel skaffa sig fördelar överklagade han den två-åriga avstängningen.

Idag meddelar Bielkheden att avstängningen reducerats till sex månader vilket innebär att han tillåts träna och tävla igen och att han snart är tillbaka.

-...fick svaret på min överklagan angående min avstängning och även om jag inte är helt nöjd så är jag ändå lättad och glad. Jag trodde att jag skulle bli helt frikänd men dom sänkte min dom från 2 år till 6 månader vilket innebär att jag får tävla och träna från och med den 28 Oktober!!!, skriver Bielkheden på sin blogg.

Läs mer från Nyheter24 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt Prenumerera
X

Gillar du artikeln?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få fler artiklar som denna direkt i din inkorg - helt kostnadsfritt.

Välj nyhetsbrev
/
/
MMA
/
/