Lesnar mot Overeem avslutar året

Den 30 december återvänder Brock Lesnar till oktagonen där han ställs mot Alistair Overeem på UFCs nyårsgala.


Mått

BROCK LESNAR

Ålder: 34 år

Längd: 191 cm

Vikt: 127 kg

Räckvidd: 206 cm

Meritlista: 5-2-0

ALISTAIR OVEREEM

Ålder: 31 år

Längd: 195 cm

Vikt: 118 kg

Räckvidd: 207 cm

Meritlista: 35-11-1

Den flerfaldige mästaren Alistair Overeem som nyligen blivit släppt av Strikeforce på grund av en kontraktsdispyt har skrivit på för UFC, något vd Dana White bekräftat via twitter.

Den 30 december ställs UFC-debutanten Overeem mot publikmagneten Brock Lesnar som efter mer än ett år på sidlinjen är tillbaka.

 - Brock är ett stort namn, en farlig kille, och detta är en drömmatch. Brock är en stor kille, en spännande brottare med sina nedtagningar. Jag vill själv se denna match. Jag är en totalt annan fighter. En striker, atletisk och stor. Detta kommer vara två stora lastbilar som går mot varandra i en kollisionskurs, säger Alistair Overeem till LA Times.

Galan som kommer att hållas i Las Vegas på MGM Grand Arena och tungviktarna kommer att ha fem ronder till sitt förfogande.

/
/
MMA
/
/
UFC
Senaste nytt

Guide: Vasaloppets 100-årsjubileum

Kramer till VM-semi på nytt årsbästa

1 timme sedan
Medeldistanslöparen Andreas Kramers fick en fin start på inomhus-VM i friidrott i Glasgow. 26-åringen tvingades visserligen pinna på lite extra i slutet av försöken på 800 meter för att knipa en av två direktplatser till semifinal. Men Kramer hade koll på läget och blev tvåa på nytt årsbästa, 1.46,21.

Elvira Öbergs revansch: Tvåa i Holmenkollen

1 timme sedan
Efter en tung säsong och ett svagt individuellt VM tog Elvira Öberg revansch. Den svenska skidskyttestjärnan slutade tvåa i distansloppet i Holmenkollen.

Tävlingskrock för svenskhoppet – missar EM

1 timme sedan
Den första stöten lovade riktigt gott. Axelina Johansson fick i väg kulan 18,68 meter – och gladde sig åt årets hittills längsta stöt. Men roligare än så fick hon inte. Jag tycker ändå att jag gör bra ifrån mig, säger hon efter åttondeplatsen i inne-VM.

Guide: Allt du behöver veta inför F1-premiären

1 timme sedan
Formel 1 är tillbaka för en ny säsong. Kan någon stoppa Max Verstappens jakt på fjärde raka världsmästerskapstitel? Här är allt du behöver veta inför helgens premiär.

Salmings VM-konkurrent svårt skadad: "Skandal faktiskt"

2 timmar sedan
Medaljfavoriten María Vicente föll ihop i höjdhoppet i damernas femkamp i inne-VM i Glasgow. Då tog det lång tid innan stjärnan fick hjälp. Det är en skandal faktiskt. Det kan förlänga rehabiliteringen med veckor eller månader, säger förbundskaptenen Kajsa Bergqvist till Aftonbladet.