Lesnar mot Overeem avslutar året

Den 30 december återvänder Brock Lesnar till oktagonen där han ställs mot Alistair Overeem på UFCs nyårsgala.


Mått

BROCK LESNAR

Ålder: 34 år

Längd: 191 cm

Vikt: 127 kg

Räckvidd: 206 cm

Meritlista: 5-2-0

ALISTAIR OVEREEM

Ålder: 31 år

Längd: 195 cm

Vikt: 118 kg

Räckvidd: 207 cm

Meritlista: 35-11-1

Den flerfaldige mästaren Alistair Overeem som nyligen blivit släppt av Strikeforce på grund av en kontraktsdispyt har skrivit på för UFC, något vd Dana White bekräftat via twitter.

Den 30 december ställs UFC-debutanten Overeem mot publikmagneten Brock Lesnar som efter mer än ett år på sidlinjen är tillbaka.

 - Brock är ett stort namn, en farlig kille, och detta är en drömmatch. Brock är en stor kille, en spännande brottare med sina nedtagningar. Jag vill själv se denna match. Jag är en totalt annan fighter. En striker, atletisk och stor. Detta kommer vara två stora lastbilar som går mot varandra i en kollisionskurs, säger Alistair Overeem till LA Times.

Galan som kommer att hållas i Las Vegas på MGM Grand Arena och tungviktarna kommer att ha fem ronder till sitt förfogande.

/
/
MMA
/
/
UFC
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Klart: Han tar över som ny tränare i AIK

Hälsan stoppar Kinhult – missar majorn

1 timme sedan
Frida Kinhult har visat fin form på sistone, men nu missar hon veckans majortävling i Texas.

Nadal dominant i comebacken: "Betyder mycket"

1 timme sedan
Rafael Nadal vann övertygande i comebacken. Efter drygt tre månaders skadeuppehåll besegrade han italienaren Flavio Cobolli med 2–0 i set i första omgången av Barcelonas ATP-turnering. Att kunna vara med och tävla betyder mycket, säger han.

Stjärnans OS-plan – revansch i Paris

1 timme sedan
Revansch. Det är vad Jim Gottfridsson tänker på när han pratar om OS i Paris – och handbollsstjärnan anser att känslan är en styrka. Det tror jag talar för oss, säger han.

Klart: Nordiska dueller i Paris-OS

2 timmar sedan
Värdnationen Frankrike valde grupp B. Därmed hamnade Sverige i A – tillsammans med bland andra Norge och Danmark. Paris-OS fylls därmed av nordiska dueller.

Oskarshamns poängkung till Färjestad

3 timmar sedan
Profilerna fortsätter att lämna degraderade Oskarshamn.