Strikeforce tappade tittare

Semifinalerna av Strikeforce Heavyweight Grand Prix bröt den positiva trenden gällande TV-tittare.


MMAbloggen

Resultaten från Strikeforce Heavyweight Grand Prix och annat rörande MMA finner ni på MMAbloggen, en del av Kampsport24.

Strikeforce har länge brottats med låga tittarsiffror men under 2011 har utvecklingen pekat uppåt.

Men helgens gala följde inte samma positiva trend utan istället raka motsatsen, en tittarkatastrof. Lördagens gala hade endast 274 000 tittare.

De två tidigare galorna i Grand Prix ligger båda i topp då "Fedor vs Henderson" hade 740 000 tittare och "Overeem vs Werdum" hade 624 000.

Det innebär att semifinalerna av Strikeforce Heavyweight Grand Prix är den näst sämsta galan (Challengers-galorna ej inräknade) för MMA-organisationen på tv-kanalen Showtime när det kommer till tittarsiffror.

Tittarsiffrorna kan bero på att denna galan inte hade några stora namn och att bara de inbitna MMA-fansen vill se fajters som Josh Barnett och Sergei Kharitonov som för den stora massan inte är några dragplåster. Det kan också handla om att Zuffa, som numera äger både UFC och Strikeforce, inte lagt några större resurser på att lyfta fram galan i mediabruset. Med tanke på att Zuffa nu har ett kontrakt med kanalen Fox finns det få fördelar att ge Showtime fler tittare.

Den stora frågan är hur framtiden kommer se ut för Strikeforce nu när UFC efter upphandlingen börjat ta de stora namnen ifrån dem. Om det ens finns en framtid för Strikeforce.

/
MMA
/
/
/
Senaste nytt

Dahlqvist bröt skidan – svenska laget långt efter

Guide: Vasaloppets 100-årsjubileum

1 timme sedan
Nu är det dags för hundrade upplagan av Vasaloppet. Vilka är favoriter? Hur märks det för åkarna att det är ett jubileumslopp? Här kommer en guide som hjälper dig att följa årets lopp.

Svenska succén: Kramer och Larsson till VM-semi

1 timme sedan
Medeldistanslöparen Andreas Kramer och sprintern Henrik Larsson slog båda till med årsbästa i försöken. Men medan Kramer kan dra sig tillbaka för dagen väntar en hektisk kväll för Larsson. Jag är sjukt taggad. Jag brukar bli bättre och bättre ju fler lopp jag springer på ett mästerskap, säger Larsson.

Elvira Öbergs revansch: Tvåa i Holmenkollen

1 timme sedan
Efter en tung säsong och ett svagt individuellt VM tog Elvira Öberg revansch. Den svenska skidskyttestjärnan slutade tvåa i distansloppet i Holmenkollen.

Tävlingskrock för svenskhoppet – missar EM

2 timmar sedan
Den första stöten lovade riktigt gott. Axelina Johansson fick i väg kulan 18,68 meter – och gladde sig åt årets hittills längsta stöt. Men roligare än så fick hon inte. Jag tycker ändå att jag gör bra ifrån mig, säger hon efter åttondeplatsen i inne-VM.

Guide: Allt du behöver veta inför F1-premiären

2 timmar sedan
Formel 1 är tillbaka för en ny säsong. Kan någon stoppa Max Verstappens jakt på fjärde raka världsmästerskapstitel? Här är allt du behöver veta inför helgens premiär.