Minnescermonin till Stefan Livs ära var en känslosam sådan. Tittarna och spelarna hade alla svårt att hålla tillbaka tårarna.
1 av 3
Minnescermonin till Stefan Livs ära var en känslosam sådan. Tittarna och spelarna hade alla svårt att hålla tillbaka tårarna. - Foto: ANNA HÅLLAMS/SCANPIX
Hyllningen var makalöst vacker.
2 av 3
Hyllningen var makalöst vacker. - Foto: ANNA HÅLLAMS/SCANPIX
Stefan Liv hyllades över hela landet när elitserien drog igång.
3 av 3
Stefan Liv hyllades över hela landet när elitserien drog igång. - Foto: JONAS EKSTRÖMER / SCANPIX

Bloggresumén: "Alltid saknad. Aldrig glömd"

Varje vecka summerar Nyheter24 det bästa från sportbloggarna


Ni vet hur det är, det här med bloggar och åsikter. Många gånger vankar man fram utan ficklampa och springer rakt in i stenhårda väggar. Med anledning av det, summerar nu Nyheter24 det mesta och bästa från sportbloggarna i den så kallade - "Bloggresumén".

Först ut är ingen mindre än den vindsnabbe Marcus Hellner, som för tillfället inte glider runt i skidspåren utan i stället håller koll på vandrande älgar i Norrland. Hellner befinner sig nämligen mitt uppe i den pågående älgjakten - något man kan se att han verkligen älskar.

Förmodligen har ni märkt av det. Elitserien har återvänt till den svenska tevetablån. I premiären besegrade bland annat AIK norrlänningarna Timrå. Spelet eller spänningen var inte av den högre skolan - däremot levererade Black Army stor humor riktat mot den minimala Timråklacken. Något Joakim Hall summerar perfekt:

"[...] jag saknade ”Kom och hata om ni törs” och ”Efter matchen ska ni dö”. Det vore humor. Dock bjöds vi på ”Sämre klack än Sundsvall” följt av ”Sämre klack än Bajen” och slutligen ”Samma klack som Bajen."

Men elitseriens självklart största händelse var den känslosamma tysta minuten i Kinnarps Arena. I kort, koncist och ruggigt träffande inlägg berättar Fredrik Rostedt om inramningen på arenan innan, under och efter matchen. "Båda klackarna bidrog till att det var en härlig stämning hela kvällen och under den tysta minuten kom det nog allt en tår."

Den store och frispråklige skidskytten Björn Ferry dominerar i vanlig ordning. Vare sig det är på skyttvallen eller i springspåret, han gör vad han vill, åtminstone i förhållande till en vanlig dödlig rökare som mig själv. "Jag lyckades i blåsten springa under 9 minuter på 3 000 meter igår, bra, bra!" kommenterar han i sin blogg. Världsrekordet ligger på 7,20 vid skrivande stund. Undertecknad har aldrig varit under 15 minuter på tre kilometer.

Vid sidan av allt tragiskt och sorgligt som kretsade kring matchen mellan HV71 och Djurgården spelades det ändå en hockeymatch. Djurgårdsbloggaren Thomas Alexandersson återger för vad som hände i drabbningen på ett bra vis här.

AIK-kopian från den norrländska urskogen drog åkte på däng (för tredje året i rad) mot Färjestad i elitseriepremiären. Saik känns inte alls lika tunga i år som i fjol. Men Nyheter24:s Skellefteå-expert ser ändå ljusglimtar från matchen i Kraft Arena.

AIK
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!