Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Andra raka VM-guldet för Nilsson

- 29/09/2011, 23:50 -

Ulrika Johansson Hybrant/Nyheter24

Mats Nilsson tog guld på VM i submission wrestling i Belgrad i 90-kilosklassen.

27-årige multikampsportaren Mats Nilsson begav sig till Belgrad för årets världsmästerskap i submission wrestling som regerande mästare 90-kilosklassen. Han kommer att komma hem som tvåfaldig världsmästare. 

Mästerskapen inleddes med en svår utmaning då Nilsson ställdes mot en motståndare som han förlorat mot vid två tidigare tillfällen. Men efter en jämn match, som kunde ha slutat med att Nilsson blev utstrypt i slutet av matchen, tog svensken hem vinsten på poäng.

Efter sammanlagt tre matcher på mästerskapen utropades Nilsson till vinnare.

– Det känns underbart att kunna ta hem guldet två år i rad och visa att jag inte hade tur förra gången. Särskilt eftersom jag drog det korta strået på SM. Då känns det bra att kunna leverera när jag fick fortsatt förtroende i landslaget, säger Mats Nilsson till HD.se.

Nilsson har sedan tidigare två EM-brons i submission wrestling. Han har även en framgångsrik karriär i MMA där han vunnit sammanlagt sju matcher och endast förlorat en.