Australien hade ingenting att sätta emot "All Blacks" som vann i överlägsen stil. Slutresultatet? 20-6 till de svartklädda.
1 av 4
Australien hade ingenting att sätta emot "All Blacks" som vann i överlägsen stil. Slutresultatet? 20-6 till de svartklädda. - Foto: Christophe Ena/AP/SCANPIX
Glädjen visste inga gränser när "All Blacks" krossade Australien och tog sig till VM-final.
2 av 4
Glädjen visste inga gränser när "All Blacks" krossade Australien och tog sig till VM-final. - Foto: Christophe Ena/AP/SCANPIX
Nya Zeeland levde upp till de hårt ställda kraven - nu är de i VM-final.
3 av 4
Nya Zeeland levde upp till de hårt ställda kraven - nu är de i VM-final. - Foto: Ross Land/AP/SCANPIX
Australiens lagkapten James Horwill var besviken efter matchen, men hyllade även motståndet: "De förtjänade att vinna".
4 av 4
Australiens lagkapten James Horwill var besviken efter matchen, men hyllade även motståndet: "De förtjänade att vinna". - Foto: Rob Griffith/AP/SCANPIX

Glädjescener när "All Blacks" säkrade finalplatsen

Nya Zeeland visade muskler när de besegrade Austrialien och tog sig till final i rugby-VM.


NYA ZEELAND. I 24 år har det Nya Zeeländska folket suktat efter en ny VM-titel. Efter en imponerade kross mot Australien i semifinalen är nu ”All Blacks” bara en enda vinst ifrån den åtråvärda Webb Ellis Trophy.

– Nya Zeeland visade varför de är världens starkaste rugbynation, säger Nyheter24:s Ehsan Fadakar som är på plats i Auckland.

Tog tag i matchen direkt

Matchen mot Australien blev aldrig speciellt spännande. Nya Zeeland skaffade sig en tidig ledning och kunde relativt komfortabelt gå till pausvila med åtta poängs ledning.

De som förväntade sig en Australiensisk upphämtning fick vandra hem i besvikelse, istället fortsatte ”All Blacks” i ett rasande tempo och ledningen bara ökade. De svartklädda hemmalirarna vann till slut matchen med 20-6 och levde således upp till de hårt ställda kraven från fansen när de säkrade en plats i finalen.

– De gav aldrig Australien chansen att skapa något stort och fick även en hel del hjälp av domaren. De vann tack vare ett 100-procentigt försvarsspel och en fantastisk publik i ryggen, konstaterar Ehsan Fadakar.

Ser ut att gå hela vägen

Allt är som uppdukat för "All Blacks" första guld sedan 1987. I finalen går man upp emot Frankrike som överraskade hela rugby-världen genom att besegra Wales i den andra semifinalen. Nya Zeelands lagkapten Richie McCaw ser fram emot finalen, men manar till lugn inför vad som komma skall.

– Jag är väldigt stolt men vi ska inte gå händelserna i förväg nu, säger han direkt efter matchen.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Friidrotten sågas för OS-prispengar

Stjärnan riskerar att missa FA-cupsemifinalen

1 timme sedan
Erling Braut Haaland dras med skadebekymmer och riskerar att missa Manchester Citys FA-cupsemifinal på Wembley på lördagen.

Guide: Allt du behöver veta inför SM-finalerna

2 timmar sedan
Skellefteå gör sin tionde SM-final i historien – Rögle har tio raka segrar i det här SM-slutspelet. Hamnar SM-guldet i norr eller söder? Här är förutsättningarna inför finalserien som startar på lördagen.

Så mycket kostar det att se allsvensk fotboll

3 timmar sedan
Discovery+ och Eurosport förs samman med HBO Max och bildar den nya strömningstjänsten Max. Den som vill se allsvensk fotboll och allt från OS i sommar behöver köpa abonnemang. Det billigaste alternativet kostar 349 kronor i månaden.

Allt om Alexander Isak: Familj, klubbar, lön och mål

3 timmar sedan
Alexander slog igenom med dunder och brak i allsvenska AIK. Sedan dess har han representerat flera europeiska klubbar. Nyheter24 har tagit en närmare titt på vad svenskarna googlar mest om fotbollsstjärnan.

Hurtig borta hela säsongen av "personliga skäl"

3 timmar sedan
Svenska landslagsstjärnan Lina Hurtig missar resten av säsongen. Det beskedet ger Arsenals tränare Jonas Eidevall. Hon är fortfarande borta av personliga skäl och vi måste respektera det, säger han.