1 av 4
- Foto: Bildbyrån
2 av 4
- Foto: Bildbyrån
3 av 4
- Foto: Scanpix
4 av 4
- Foto: Privat

Järnkaminernas nye ledare: "Polisens beslut är absurt"

Dan Blomberg utsågs i tisdags till Järnkaminernas ordförande. Nu berättar Blomberg vad han tycker om att klubbarna ska stå för polisnotan: "Det är så konstigt att jag inte kan se det genomföras".


Dan Blomberg

Uppvuxen: I Akalla, förort till Stockholm.

Blomberg om Järnkaminernas säsong:

"Vi har gör ett grymt jobb med ishockeyn, om jag ska hitta något som vi kan förbättra är det att vi i bland är lite sent på bollen - vi måste vara bättre förbereda"

Om Positiv läktarkultur:

"Järnkaminerna har varit delaktiga i arbetet med bra manifestationer, vi har fått Svff att erkänna att om allsvenskan ska fungera så måste supportrarna vara med på tåget"

Om hur man ska visa sitt missnöje med polisens beslut:

"Vi måste föra en konstruktiv debatt och fortsätta med manifestationerna för att visa vårt missnöje"

Om varför han engagerar sig i Järnkaminerna:

"Jag fastnade för Djurgården tidigt och min grund är kärlek till DIF, sen är de övergripande frågorna en stark drivkraft också - vi måste visa att de senaste dagarnas beslut är helt uppåt väggarna"

STOCKHOLM. I går valdes Dan Blomberg av en enig styrelse till Järnkaminernas tillförordnade ordförande, efter att Mikael Nylander avgått efter helgen. Dagen innan Blomberg utsågs drev länspolismästare Carin Götblad och stockholmspolisen igenom att klubbar som har ett aktiebolag i ryggen ska betala polisnotan i samband med idrottsevenemang i Stockholm. Ett beslut som Blomberg motsätter sig kraftigt.

- Det är ett helt absurt beslut och jag tror nog att jag för de flesta medlemmarnas talan när jag påstår att det är helt uppåt väggarna, säger Dan Blomberg till Nyheter24.

Den 14 november spelar Djurgården mot AIK i hockeyns elitserie. Derbyt planeras även bli den första matchen där klubbarna får stå för notan.

Tror du att klubbarna kommer betala för polisnärvaron då?

- Beslutet känns så konstigt att jag faktiskt inte kan se att det genomförs. Jag tycker nog att det är bland det sjukaste jag har hört. Och det är inte bara som supporter, utan snarare som människa och som medborgare i Sverige. Sällan har jag hört ett så bisarrt beslut fattas, säger Blomberg och fortsätter:

- Jag hoppas verkligen att folk uttalar sig och att människor även utanför idrotten engagerar sig - för då tror jag att kritiken och missnöjet kommer att få effekt.

Kommunikation, en styrka hos den nya ordföranden

Med sin bakgrund som journalist och webbredaktör tror Dan Blomberg att han kan bidra med sin kunskap om kommunikation.

- Det är egenskaper jag hoppas kunna bidra med, vi gör bra saker - då ska folk få reda på det också.

Han är mycket nöjd med det arbete Järnkaminerna har gjort med ishockeyn, ett arbete som "har väckt liv i sporten här i Stockholm". Nu hoppas han på att göra sista året med Stockholm Stadion som hemmaplan till ett värdigt sådant.

- Vi ska hitta tillbaka till den känslan som vi hade på Stadion tidigt 2000-tal och göra sista året till en fest.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!