Torsdag 9 Dec
Stockholm

Bajen efter granskningen: "Det är värt stormen"

Trots tre raka SM-guld och en av Sveriges mest hängivna handbollssupportrar har Hammarby haft det riktigt tufft med ekonomin.
1 av 3
Trots tre raka SM-guld och en av Sveriges mest hängivna handbollssupportrar har Hammarby haft det riktigt tufft med ekonomin. Foto: Claudio Bresciani / SCANPIX
Staffan Olsson levererar än, om än från avbytarbänken.
2 av 3
Staffan Olsson levererar än, om än från avbytarbänken. Foto: Tomas Oneborg / SvD / SCANPIX
Hammarby Handboll vänder på varenda krona för att få verksamheten att gå runt.
3 av 3
Hammarby Handboll vänder på varenda krona för att få verksamheten att gå runt. Foto: Johan Engman / SCANPIX

Hammarby Handboll AB kommenterar nu Uppdrag Gransknings reportage om finansbolaget Prioritet Finans.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Uppdrag Gransknings reportage

Uppdrag Gransknings reportage om IFK Göteborgs stjärnsponsor Prioritet Finans mottogs med hyllningar, men också med kritik. Reportaget behandlade finansbolagets verksamhet med ekonomiska brottslingar.

Bland kritiken märks ett mejl som reportern Ali Fegan skickade till en person som stod under SVT:s granskning där Fegan gör det klart att han är Hammarbysupporter.

Kritiken har därigenom utgått från att reporten tar avstamp från IFK Göteborg och endast nämner Hammarby Handboll i förbifarten.

Därför vill undertecknad göra det klart att även han stödjer Hammarby.

STOCKHOLM. Under onsdagens Uppdrag Granskning visades ett längre reportage om IFK Göteborgs stjärnsponsor Prioritet Finans och företagets förehavande med eko-brottslingar.

Men, som det även nämndes i SVT, dessutom är Prioritet Finans huvudsponsor för Hammarby Handboll som nu kommenterar stormen som tornat upp sig efter reportaget:

- Än så länge är det ingen som har blivit anmäld eller åtalad för något, vilket ändå hör till ovanligheterna efter Uppdrag Gransknings reportage, säger klubbens vd Calle Strandberg till Nyheter24.

Är det värt pengarna att bli förknippad med ett företag som bedrivit handel med ekobrottslingar?

– Först och främst anser jag att det nog är omöjligt att hitta helt "rena" företag inom finansbranschen. Med det sagt och faktumet att Hammarby Handboll haft vanskligt knackig ekonomi vill jag ändå påstå att det är värt stormen, säger Strandberg och fortsätter:

– Om man vet om vår historia, så förstår man att varenda krona är hur viktig som helst för oss.

Kommentera
Kopiera länk
Dela