Torsdag 9 Dec
Stockholm

Svennis får sparken från Leicester City

Storsatsande Leicester City har inlett ligan knackigt och efter 0-3-förlusten mot Millwall sparkas tränaren Sven-Göran Eriksson.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Leicester City värvade spelare för över 100 miljoner kronor inför den här säsongen. Målet var tydligt – laget skulle upp i Premier League. Men inledningen av säsongen har inte blivit vad klubben hoppats på. Och senast förlorade man mot Millwall med 3-0.

–  Det är inte tillräckligt bra och prestationen är inte acceptabel. Vi saknade vilja och var inte i närheten av den nivå som vi vill ha, sa "Svennis" till klubbens hemsida efter matchen.

Nu har klubbens ägare fått nog av de dåliga resultaten och sparkar "Svennis". Även andretränaren Derek Fazackerley tvingas att lämna klubben.

– Ja, I dag hände det. Klart man är besviken att det blivit som det blivit men det här är fotboll, säger den assisterande tränaren Derek Fazackerley till BBC Radio.

"Efter en ömsesidig uppgörelse har Sven-Göran Eriksson lämnat posten som tränare för a-laget med omedelbar effekt. Även coachen Fazackerley lämnar klubben", skriver Leicester i ett pressmeddelande

Leicester ligger för närvarande på en 13:e plats i ligan. Laget har vunnit fem matcher, spelat oavgjort fyra och förlorat fyra.
Sven-Göran Eriksson tog över laget 2010. I dag blev han en av de 15 tränare som sparkats av klubben sedan 2004.

Kommentera
Kopiera länk
Dela