Onsdag 8 Dec
Stockholm

Diaz segrade och kallade ut St. Pierre

Nick Diaz besegrade BJ Penn i huvudmatchen på UFC 137 och direkt efteråt utmanade han regerande welterviktsmästare Georges St. Pierre.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Resultat

De fullständiga resultaten från UFC 137 är tillgängliga på MMABloggen, en del av Kampsport24.

BJ Penn steg in i oktagonen på UFC 137 med en stark vinnarinstinkt och i första ronden kontrollerade han Nick Diaz så att han inte kom till sin fulla rätt.

Med en rondförlust i bagaget tog Diaz fullständigt över matchen med sitt tempo och sina patenterade slagkombinationer mot både huvud och kropp. Det såg ett tag ut som Diaz skulle lyckas avsluta matchen men Penn klarade ronden ut.

Men redan i inledningen av tredje ronden såg Penn ut som en besegrad man och kombinationerna från Diaz fortsatte tills ronden var över.

Efter 15 minuters intensiv kamp utropade domarna Nick Diaz till segrare med siffrorna 29-28, 29-27 och 29-28.

I segerintervjun var Diaz klar över vad han vill göra härnäst. Siktet är inställt på regerande mästare Georges St. Pierre.

På presskomferensen efter galan berättade UFCs vd Dana White att St. Pierre blivit mycket arg över Diazs respektlösa beteende och att dessa herrar kommer att ställas mot varandra i februari. Det innebär att tidigare planer för Carlos Condits titelchans skrotas.

Efter galans huvudmatch var Penn mycket besviken och innan han stegade ut ur buren annonserade han att karriären som fajter är över.

- Jag har en dotter och en dotter till på väg. Jag kan inte komma hem och se ut så här, sa besegrade BJ Penn till kommentator Joe Rogan.

Då Penn var tvungen att besöka sjukhuset efter matchen kunde han inte utveckla sitt resonemang på presskonferensen. Men Dana White menade att det mycket väl kunde vara så att Penn gjort sin sista match, men att det återstår att se.

Kommentera
Kopiera länk
Dela