Ingen succé i debuten på UFC 138.
Ingen succé i debuten på UFC 138. - Foto: Patrick Jenkinson

"Underbart är kort"

KRÖNIKA. Som väntat blev Thiago Alves ett nummer för stort för Papy Abedi i UFC-debuten. I svenskens nästa framträdande finns det inget utrymme för misstag.


Måndagskrönikan

Varje måndag skriver jag krönikor om aktuella ämnen som intresserar mig.

Man kan även läsa mina tankar om kampsport, media och annat på Twitter som @borgudd.

Papy Abedi hade gjort allting rätt. Han hade uttalat sig självsäkert inför matchen och äntrade LG Arena i Birmingham på lördagskvällen på ett minnesvärt sätt med sin karakteristiska keps och cigarren i mungipan.

I inledningen av matchen visade han inte heller någon respekt för Thiago Alves utan gick framåt och lyckades vid ett par tillfällen pressa brassen mot buren.

Men efter tre minuter satte Alves den där kombinationen som fick Abedi att gå i golvet och därifrån var det bara en transportsträcka fram till avslutet när en skakad “Makambo” kopplade på autopiloten.

Abedi fick lämna buren sönderslagen och besegrad för första gången i karriären och frågan är vad som händer nu?

Fram till i lördags hade Abedi kört över alla sin motståndare som en ångvält och nu har han fått smaka på hur det känns att själv få smaka på den behandlingen. Den erfarenheten kan stärka honom men för någon som byggt sin framgång på en orädd offensiv kan det också resultera i osäkerhet.

För att Abedi ska lyckas i UFC krävs att förlusten motiverar honom till att satsa ännu hårdare på att utvecklas som fajter. Att få möte Alves i debuten var minst sagt tufft men i UFC finns knappt några lätta motståndare och stilmässigt finns det fajters som passar honom betydligt sämre än Alves.

Själva förlusten finns det inte mycket att säga om. Att förlora mot någon som före mötet gått 15 matcher i UFC är inget att snacka om. En seger hade helt enkelt varit en av årets största skrällar.

Nu vet Abedi hur allt fungerar i UFC och han har fått känna på pressen av att vara med på ett huvudkort. Men i UFC får man inte mycket tid till att anpassa sig och redan i nästa match måste han leverera.

Då lär det bli en förmatch mot beskedligare motstånd, men istället kommer seger att vara ett krav för att vara säker på fortsatt existens i UFC. Det är också först då vi kan få svar på hur Abedi står sig i konkurrensen i UFC.

Läs mer från Nyheter24 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt Prenumerera
X

Gillar du artikeln?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få fler artiklar som denna direkt i din inkorg - helt kostnadsfritt.

Välj nyhetsbrev
/
/
/
/
/
UFC