- Foto: rumbleofthekings.se

Kruth har fått nytt motstånd

MMA - Jörgen Kruth ställs mot japanen Yusuke Kawaguchi på Rumble of the Kings den 26 november på Hovet i Stockholm.


MMAbloggen

Läs mer om svensk och internationell Mixed Martial ArtsMMAbloggen, en del av Kampsport24.

Det var ursprungligen tänkt att den siste vikingen Jörgen Kruth skulle ställas mot veteranen Ray SefoRumble of the Kings den 26 november i Stockholm. Men Sefo fick ett bättre erbjudande i form av en roll i en TV-serie och valde därför att avstå från matchen.

Rumble of the Kings var tydliga med att de skulle hitta en ersättare och den platsen har nu fyllts av den tidigare DEEP-mästaren i tungvikt, Yusuke Kawaguchi (13-4).

Japanens styrka är hans grappling och han har svart bälte i judo och ett brunt bälte i BJJ (Brasiliansk Jiu-Jitsu). Han har trots detta flera vinster med nävarna, särskilt inledningsvis i MMA-karriären.

Kawaguchi har även tävlat för organisationerna DREAM, M-1 Challenge och KSW och bland hans motståndare hittar man kolossen James Thompson och världens starkaste man Mariusz Pudzianowski.

Kruth har en lång och framgångsrik karriär inom thaiboxningen och kickboxningen och han är som farligast när matchen hålls stående. Publiken på Hovet kan därför förvänta sig ett positionskrig om vart matchen ska utspela sig.

För närvarande har Kamaguchi två raka förluster på meritlistan men förhoppningsvis innebär det att han är sugen på revansch och att ge Kruth en rejäl match. För ingen var nöjd när Kruth segrade på förra Rumble of the Kings efter att hans motståndare Bob Sapp bara gav upp i en match som kan beskrivas som en av förra årets största besvikelser i svensk kampsport.

/
/
MMA
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

NHL: Arizona flyttar till Utah

Orken tog slut: "Bittert så klart"

2 timmar sedan
Sju matcher i kvartsfinalen och lika många i semifinalen. 14 matcher på mindre än en månad blev ett alltför tufft program för Frölunda. Nu väntar semester. Bittert så klart. Vi hade bättre förhoppningar än så men kommer helt enkelt inte upp i nivå i dag, säger backresen Henrik Tömmernes strax efter slutsignalen.

Åberg flyger vidare – bjöd på en eagle

2 timmar sedan
Ludvig Åbergs stora genombrott kom redan i Ryder Cup i höstas. Steget till världskändis tog han i Augusta. Tvåan i Masters förra helgen kan vara på väg mot något fint och framgångsrikt även på Hilton Head Island, där han ligger delad fyra efter första rundan.

Skellefteå i final: "Dags att de får torsk"

igår 21:50
Det blir Skellefteå som möter Rögle SM-final. Västerbottningarna pallade för trycket och vann den sjunde och avgörande matchen mot Frölunda med 4-1. Det är dags att de får torsk nu, säger Oscar Lindberg om finalduellen mot Rögle.

Jagr, 52, historisk och målskytt

igår 21:04
Den tjeckiske legendaren Jaromir Jagr har hunnit fylla 52 år – men är inte klar med hockeykarriären.

Stark och Nordqvist med i täten i majorn

igår 20:58
Maja Stark och Anna Nordqvist gick runt på 70 slag och är med i kampen om årets första majortitel. Båda är fyra slag efter just nu ledande amerikanskan Lauren Coughlin.