Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Chavez försvarar titeln i natt

- 19/11/2011, 23:09 -

BOXNING - Regerande WBC-mästare i mellanvikt Julio Cesar Chavez Jr ställs i natt mot utmanaren Peter Manfredo Jr.

Efter att ha gått obesegrad i 43 matcher vann Julio Cesar Chavez Jr sin första världsmästartitel i juni mot tyske Sebastian Zbik i en match om den vakanta WBC-titeln som lämnats av Sergio Martinez.

I natt kommer Chavez försvara sin titel för första gången och för motståndet står Peter Manfredo Jr som blev känd genom sitt deltagande i TV-programmet "The Contender".

Chavez har en begränsad erfarenhet som amatör och det försöker han ta igen genom att träna under demontränaren Freddie Roach. Men trots detta får han ofta utstå kritik för att han inte utvecklas på det sätt som förväntas.

Men kraven och förväntningarna är höga för sonen av en legendarisk boxare, men det är även kärleken från de mexikanska fansen som kommer vara på plats i Texas i natt.

Matchen betyder också mycket för Manfredo som valt att sätta extra press på sig själv genom att deklrarera att detta bli hans sista match om han inte besegrar Chavez och tar titeln.

Invägningen inför matchen