Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Bielkheden inbokad för match

- 22/11/2011, 21:08 -

Patrick Jenkinson

MMA - David Bielkhedens avstängning avslutades idag och han är redan inbokad för match i Brasilien om fem dagar.

Strax innan invägningarna inför Superior Challenge 7 blev det officiellt att David Bielkheden åkt fast för doping och att han stängts av i två år. Men straffet reducerades till ett halvår då det framkom att Bielkheden fått i sig den otillåtna substansen omedvetet.

Från och med idag har Bielkheden åter möjlighet att träna och tävla i MMA och han ligger inte på latsidan då han redan befinner sig i Rio för att träna inför match, en match han ska gå om fem dagar.

Bielkheden, som på grund av sin avstängning inte haft möjlighet att träna organiserat, uttrycker ingen oro över att ta en match med kort tid för matchträning och sparring.

- Det känns bra. Lika bra att ta tjuren vid hornen att matchas tufft på en gång för jag har alltid matchas tufft, säger Bielkheden i sin videoblogg.

För motståndet den 27 november står Flavio Alvaro Gustavo ”Ximu” da Silva (34-9-0) på en MMA-gala i Rio som anordnas som en välgörenhetsgala i kampen mot denguefeber.

På samma gala kommer bland annat även forne UFC-mästaren Ricco Rodriguez och Glover Teixeira att gå match.