1 av 6
- Foto: Scanpix
2 av 6
- Foto: Scanpix
3 av 6
- Foto: Scanpix
4 av 6
- Foto: Scanpix
5 av 6
- Foto: Scanpix
6 av 6
- Foto: Scanpix

Drack bärs - fick böta 100 grisar

Managern för Samoa såg VM-turneringen som en semester och umgicks med polare i stället för att coacha - ett misstag som han skulle få ett grisigt straff för.


I bildspelet: Andra sjuka brott och straff

Superstjärnor jorden runt gör dagligen bort sig. Men bötesstraff fungerar dåligt på multimiljonärerna: Därför får klubbarna ta till andra verktyg - kolla in bildspelet ovanför där Nyheter24 letar upp andra sjuka brott - och straff inom sportens värld.

APIA. Tuala Matthew Vaea tilldelades jobbet som manager för Samoas rugbylandslag av de äldsta från byn Leauva. Och inför VM-turneringen såg det lovande ut när Samoa besegrade Australien - men under själva turneringen prioriterades tränaren annat - något som fick lagkaptenen Mahonri Schwalger att rasa.

"De ansvariga har behandlat resan som en massiv semester. Ledarna har varit frånvarande och varit i väg och druckit öl med sina polare i stället", skrev han i ett brev till - Premiärministern Tuilaepa Aiono Sailele Malielegaoi.

"De gillar att böja på armbågen"

Spelarna stödde lagkaptenen och premiärministern gick på samma linje.

- Några av dem som nämns i brevet gillar, som vi säger på Samoa, att böja på armbågen, konstaterar Malielegaoi och fortsätter:

- Jag var inbjuden till VIP-området i samband med en match och har sett det med mina egna ögon.

Pengarna till landslaget samlades ihop av öbefolkningen. Runt 16,5 miljoner kronor samlades ihop - och enligt lagkaptenen - fanns det ungdomar som skänkte sina lunchpengar till rugbylandslaget. Trots det fick varje spelare bara 5 500 - resten behöll ledarna.

Straffet delades ut av byrådet

Samma personer som tilldelade Vaea förbundskaptenenspositionen - tog den ifrån honom - och delade ut ytterligare ett straff. Byrådet från Leauva beslutade att managerms böter skulle bestå av 100 grisar.

- När byäldste beslutar sig för något, då är det som gäller. Han har fått böter för att dra dåligt rykte över sin by, vilket är en ganska allvarlig sak, säger Barbara Dreaver, journalist från TV-kanalen Nya Zeelands Pacific.

De 100 grisarna beräknas vara värda runt 14 tusen kronor.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!