Söndag 13 Jun
Stockholm

Kajsa Bergqvist kommer ut: "Jag är bisexuell"

Nu bor hon alltså tillsammans med flickvännen Kristina.
1 av 3
Nu bor hon alltså tillsammans med flickvännen Kristina. Foto: Daniel Nilsson/BILDBYRÅN
Den förre detta höjdhopparen skilde sig från Måns Herngren tidigare i år.
2 av 3
Den förre detta höjdhopparen skilde sig från Måns Herngren tidigare i år. Foto: Andreas Hillergren/BILDBYRÅN
Kajsa Bergqvist är lesbisk: "Jag är jätteglad att jag och Kristina har träffat varandra".
3 av 3
Kajsa Bergqvist är lesbisk: "Jag är jätteglad att jag och Kristina har träffat varandra". Foto: Andreas Hillergren/BILDBYRÅN

Den förra världsstjärnan talar ut om kärleken till Kristina.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Anton Hysén

Det är inte många idrottsstjärnor som har kommit ut som homosexuella. Men i mars tidigare i år kom världens förste manlige fotbollsspelare, Glenn Hyséns son Anton Hysén, ut som homosexuell.

– Jag kanske inte spelar i allsvenskan, men jag vill ändå bevisa att det inte måste vara en så stor grej. Jag är fotbollsspelare. Och homosexuell. Om jag presterar som fotbollsspelare, då tror jag inte det spelar någon roll om jag gillar tjejer eller killar. So what, liksom? sa han i en intervju med Offside då.

Kajsa Bergqvist kommer ut som bisexuell. I en öppenhjärtig intervju med tidningen QX berättar den förre detta höjdhopparen om kärleken till flickvännen Kristina.

– Jag är jätteglad att jag och Kristina har träffat varandra och vi är jättekära och har ett fantastiskt förhållande. Men jag har aldrig pratat om sådana här grejer tidigare. Och har man som jag ett stort behov av integritet kan du förstå att det är jobbigt. Men det är inte svårare att prata om bara för att det är en tjej det handlar om, säger hon till tidningen.

Genom en gemensam vän lärde Bergqvist känna sin nya kärlek, som hon nu bor ihop med. Och tillsammans har de fattat beslutet att komma ut offentligt.

– Man vill få ta det här i sin egen takt, och det är först nu när jag och Kristina varit tillsammans ett tag som vi känner oss trygga med varandra och i relationen. Därför kände vi att vi kunde gå ut med det här. Jag tycker det ska bli extremt skönt att slippa alla spekulationer och rykten. Så, nu är det ute. Nu vet alla. Och det känns bra att prata om det i QX. Sen kommer jag inte vilja prata mer om det här, säger Kajsa Bergqvist.

Skilde sig från Måns Herngren

I februari i år lämnade den Bergqvist och filmproducenten Måns Herngren in en gemensam skilsmässoansökan.

– Att jag har en flickvän kan inte vara så stor grej. Jag förstår självklart att det finns ett intresse eftersom jag är känd och att jag tidigare varit gift med Måns som är känd, men annars är det väl ingen big deal längre?

Kommentera
Kopiera länk
Dela