Kim Andersson visade vägen för Sverige.
Kim Andersson visade vägen för Sverige. - Foto: JANERIK HENRIKSSON/SCANPIX

Revansch direkt - då gick Sverige vidare

Kim Andersson var glödhet när Sverige slog Tjeckien och gick vidare till mellanrundan.


NIS. EM-premiären är ett minne blott. På torsdagskvällen tog Sverige revansch direkt och gick vidare till mellanrundan när de sänkte Tjeckien med 33-29.

– Det är fantastiskt. En kämparsseger. Två poäng, det ser jävligt bra ut inför kommande matcher, säger den 29-årige stjärnan Kim Andersson till TV4 efter segern.

Tjeckien nära

Det blev dock lite darrigt. Det blågula laget ledde med 18-12 i den första halvleken tjeckerna åt upp försprånget bara två bollar, 19-17 stod det i paus.

Sverige drog dock ifrån i den andra halvleken och säkrade därmed mästerskapets första seger.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Nylander "en möjlighet" nästa match

Ännu en missad chans: "Känns tomt"

igår 23:24
Ännu ett missat kval – ännu en missad möjlighet. Mesta mästarna Djurgården får spela i näst högsta serien för tredje säsongen i rad – det har inte hänt sedan 1940-talet. Det känns tomt och tufft. Mest tomt, säger lagkaptenen Marcus Krüger.

Rödin: "En jäkla revansch"

igår 23:02
Kritiserade som ett gäng förlorare förra året. Nu är Brynäs ett vinnarlag igen – tillbaka till SHL. Det är en jäkla revansch, men vi har trott på det hela tiden, säger Brynässtjärnan Anton Rödin.

Arsenals uppvisning – 5–0 i derbyt mot Chelsea

igår 22:58
Snabb studs upp ur svackan – och fortsatt en utmanare i kampen om Premier League-titeln. Arsenal krossade Chelsea i Londonderbyt med 5–0.

Brynäs lycka – det händer nu

igår 22:18
Brynäs sejour i hockeyallsvenskan blev bara ettårig. De 13-faldiga svenska mästarna pallade pressen och var i slutändan överlägsna i kvalet. Här är fyra punkter kring Brynäs styrka i allsvenskan och utmaningarna i SHL:

Brynäs glädjekväll – tillbaka i SHL

igår 21:50
Efter exakt 13 månader är Brynäs tillbaka i SHL. Doldisen Oliver Tärnström, 21, sköt två mål när Brynäs besegrade Djurgården på bortaplan med 3–1. Och den klassiska klubben från Gävle är tillbaka efter 4–0 i matcher i finalserien.