Söndag 18 Apr
Stockholm

UFC-bossen hackad av Anonymous

Dana White utmanade Anonymous på twitter, något han nu bittert ångrar?
1 av 2
Dana White utmanade Anonymous på twitter, något han nu bittert ångrar?. Foto: Matt Sayles/SCANPIX
UFC-bossen blev digitalt knockad av nätaktivister.
2 av 2
UFC-bossen blev digitalt knockad av nätaktivister. Foto: Jeff Chiu/SCANPIX

UFC-bossen utmanade Anonymous på twitter, något som fick nätaktivisterna att se rött.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Oklart exakt vad Acta innebär

Det är än så länge oklart vad Acta kommer att innebära. Så här beskrivs avtalet i det pressutskick som gjordes efter sammanträdet i förra veckan:

"Målet med Acta är att etablera ett internationellt ramverk för att förbättra tillämpningen av lagar om immaterialrätt och skapa förbättrad internationell standard för att agera mot storskaliga ingrepp på upphovsskyddat material."

Kort efter att EU-ländernas olika ambassadörer signerat Acta-avtalet i Japan tog Ultimate Fighting-bossen, Dana White, ut hårt på twitter. Han hyllade bland annat beslutet och hoppades på en tuffare lagstiftning mot piratkopiering och spridandet av illegala stream-länkar.

Detta var ett par åsikter som fick Anonymous att se rött. I en snabb replik utmanade Dana White Anonymous, och därefter bröt helvetet lös.

Inom loppet av bara några timmar var inte bara UFC:s hemsida hackad, utan även Dana Whites personuppgifter spridda på nätet. Bland uppgifterna kunde man inte bara ta del av telefonnummer och hur stor Whites förmögenhet var - utan man kunde även läsa de exakta koordinaterna till hans hus.

"De sa att det skulle komma efter mig i natt", skrev White på twitter och fortsatte:

"Det är uppenbart att de är terrorister".

Kommentera
Kopiera länk
Dela