Det betyder att Sverige får en tuffare lottning i OS-kvalet som börjar i april.
1 av 3
Det betyder att Sverige får en tuffare lottning i OS-kvalet som börjar i april. - Foto: Axel Heimken/AP/SCANPIX
Trots förlusten hyllades serberna av hemmapubliken, men spelarna deppade ändå.
2 av 3
Trots förlusten hyllades serberna av hemmapubliken, men spelarna deppade ändå. - Foto: Andrej Cukic/AP/SCANPIX
Danmark är europamästare i handboll - slog hemmanationen Serbien i finalen.
3 av 3
Danmark är europamästare i handboll - slog hemmanationen Serbien i finalen. - Foto: Andrej Cukic/AP/SCANPIX

Danmarks guld - en mardröm för Sverige

Danmark är europamästare i handboll. Det innebär att Sverige får en tuffare väg till OS.


NIS. När Sverige åkte ut ur handbolls-EM var det säkerligen en hel del svenskar som började hålla tummarna för grannlandet Danmark. Och danskarna gjorde jobbet genom att besegra värdnationen Serbien i finalen med 21-19. Frågan är dock hur mycket vi ska glädja oss åt det röd-vita lagets framgångar? Danmarks EM-guld betyder nämligen att Sverige får en svårare lottning i OS-kvalet.

Skrällde sig till guld

Det var inte många som trodde på det danska landslaget inför 2012 års handbolls-EM, men de tog sig hela vägen till final efter ett par svettiga slutspelsmatcher. Väl där fick de möta serberna inför en kokande arena. Men det var inget som hindrade Danmark från att vinna guldet. Tack vare storspel från lagets störste stjärna, Mikael Hansen, vann man matchen med två mål.

Sveriges väg till OS försvåras

Men det betyder även att Sveriges OS-kval blir en tuffare utmaning. Nu kommer Staffan Olssons manskap att hamna i gruppen tillsammans med Ungern, Brasilien och Makedonien. Hade Serbien vunnit finalen hade Sverige hamnat i samma grupp som Kroatien, Chile och Japan.

OS-kvalet spelas dock på hemmaplan i Göteborg och drar igång den sjätte april senare i år.

EM
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Nästa artikel
Pinsamt, Sverige!
Senaste nytt

Ali: "Tensta har inte haft något fotbollsproffs"

1 timme sedan

Minst tolv svenskar i NHL-slutspel

1 timme sedan
Minst tolv svenskar, förmodligen betydligt fler, kommer att få spela NHL-slutspel. Det står klart sedan Florida, Boston, Carolina och Dallas har ordnat biljett efter tidigare klara New York Rangers.

Häckens CL-resa över: "Vi var inte ens nära"

igår 22:52
Häckens Champions League-resa har varit imponerande. Men nu är den över. Paris Saint-Germain vann returmötet i Paris med 3–0 och är vidare till semifinal med sammanlagt 5–1. Vi var inte riktigt nära i dag, säger mittfältaren Filippa Curmark till SVT.

Får sparken – sägs ha haft relation med spelare

igår 22:02
Leicester City sparkar huvudtränaren Willie Kirk. Brittiska medier uppger att skälet är att 45-åringen har haft en relation med en av spelarna i laget, som för tillfället ligger nia i damernas Super League.

Larsson tillbaka från sjukdom – stoppade Frölunda

igår 21:48
Tillbaka från sjukdom. Då höll Filip Larsson nollan i Leksands hemmamöte med Frölunda. Fortsätter vi så här blir det bra, säger han efter 2–0-segern i den fjärde SM-kvartsfinalen.

Skellefteå till semifinal – målvakt storspelade

igår 21:16
Skellefteå är klart för SM-semifinal i ishockey efter fyra raka vinster mot Linköping. Västerbottningarna vann med 2–0 på bortais efter storspel av målvakten Linus Söderström.