Hon sa innan programmet att hon "skulle visa sidor ni aldrig har sett".
1 av 5
Hon sa innan programmet att hon "skulle visa sidor ni aldrig har sett". - Foto: Janerik Henriksson/ SCANPIX
Hon ville först inte erkänna för sig själv att hon var lesbisk: "Jag växte upp med en dröm om hur prinsen skulle se, att vi skulle ha hus och barn."
2 av 5
Hon ville först inte erkänna för sig själv att hon var lesbisk: "Jag växte upp med en dröm om hur prinsen skulle se, att vi skulle ha hus och barn." - Foto: PONTUS LUNDAHL / SCANPIX
Anja Pärson berättade i Sommar i Sveriges radio om sin kärlek för Filippa.
3 av 5
Anja Pärson berättade i Sommar i Sveriges radio om sin kärlek för Filippa. - Foto: PONTUS LUNDAHL / SCANPIX
Anja avslutade med att berätta att hon ska bli mamma – firar hon med "sälen" även då tro?
4 av 5
Anja avslutade med att berätta att hon ska bli mamma – firar hon med "sälen" även då tro? - Foto: PONTUS LUNDAHL / SCANPIX
Anja och kärleken Filippa.
5 av 5
Anja och kärleken Filippa. - Foto: PONTUS LUNDAHL / SCANPIX

Anja Pärson: Jag ska bli mamma

Anja Pärson avslöjade i dagens Sommar i Sveriges radio att hon har en flickvän – och att hon ska bli mamma.


Anja Pärsons karriär

– Ett guld, ett silver och fyra brons i OS.

– Sju guld, två silver och fyra brons i VM.

– 42 världscupssegrar.

– Fick Bragdguldet 2006.

MONACO. I många år har det ryktats om att den svenska alpinstjärnan Anja Pärson är lesbisk. Nu berättar hon själv om det i sommarpratarna i Sveriges radio.

– Plötsligt föll jag pladask...och då pratar jag inte om kraschen i Whistler, säger 31-åringen som nu har lagt pjäxorna på hyllan.

Pärson träffade sin flickvän Filippa i en klädaffär i Umeå – men hon ville först inte erkänna för sig själv att hon var lesbisk.

– Jag växte upp med en dröm om hur prinsen skulle se ut, att vi skulle ha hus och barn. Jag vägrade att erkänna att jag älskade henne, sa att jag inte gillade tjejer.

"Från den första kyssen är det vi"

Men till slut accepterade hon sin kärlek till Filippa – trots att hon visste att det skulle bli jobbigt.

– Det skulle bli tufft. Många åsikter och mycket smygande. Vi slutade att springa åt olika håll. Från den fantastiska första kyssen, in i evigheten, är det vi.

Pärson är bara den senaste i raden av kända idrottskvinnor i Sverige som berättar att hon är homosexuell. Förra året berättade exempelvis även höjdhopperskan Kajsa Bergqvist att hon är lesbisk efter skilsmässan från regissören Måns Herngren.

Ska bli mamma

Pärson, som har gått sysslolös sedan hon valde att sluta med den alpina karriären avslutade sitt sommarprogram med att berätta en mycket glad nyhet.

– Jag har vetat i nästan nio månader vad jag ska göra i framtiden. Jag ska bli mamma, avslutade av en Sveriges mest framgångsrika vinteridrottare glatt.

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!