Lance Armstrong hyllas av den dopingfällde Alberto Contador.
1 av 3
Lance Armstrong hyllas av den dopingfällde Alberto Contador. - Foto: SCANPIX
Alberto Contador: "Jag tycker att han var en cyklist som alltid visade stor styrka, stor intelligens och hade en spektakulär fysisk kondition."
2 av 3
Alberto Contador: "Jag tycker att han var en cyklist som alltid visade stor styrka, stor intelligens och hade en spektakulär fysisk kondition." - Foto: SCANPIX
Armstrong blir troligen av med sina sju titlar i Tour de France.
3 av 3
Armstrong blir troligen av med sina sju titlar i Tour de France. - Foto: SCANPIX

Armstrong hyllas – av dopingdömd cyklist

Lance Armstrong blir av med sina sju Tour de France-titlar på grund av dopingmisstankar. Men nu hyllas han – av sin före detta dopingdömda lagkamrat Alberto Contador.


HUESCA. Som Nyheter24 skrev tidigare i dag kommer Lance Armstrong bli av med sina sju Tour de France-titlar. Den störste legendaren inom cyklingen kritiseras nu världen över.

Men inte av hans förre lagkamrat och även dopingfällde Alfredo Contador. Spanjoren, som tidigare har haft en kylig relation med Armstrong, hyllar nu amerikanen.

– Jag tycker att han var en cyklist som alltid visade stor styrka, stor intelligens och hade en spektakulär fysisk kondition, säger Contador enligt Sports Illustrated.

Contador, som fälldes för dopingbrott 2010, säger att han inte har uppdaterat sig i Armstrongs fall och att han inte bryr sig nämnvärt.

– Jag har inte uppdaterat mig särskilt. När jag tävlar i ett större lopp försöker jag inte att tänka på såna saker och bara helt fokusera på loppet. Sanningen är att jag inte tänker på det, säger han.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ronaldo vann lönetvisten – får 114 miljoner

1 timme sedan

IFK Värnamo riskerar nya matchflyttar

1 timme sedan
Gräset på Finnvedsvallen är för dåligt för att IFK Värnamo ska kunna spela allsvenska fotbollsmatcher på sin hemmaarena. Nu meddelar Värnamo kommun att två nya hemmamatcher kan behöva flyttas till Borås.

Två svenskar till NBA-draften

2 timmar sedan
Bara tre svenskar har tidigare draftats till NBA. I sommar kan ytterligare två väljas i draften.

Golfstjärnan opererad – missar major

idag 07:16
Trots fin form på golfbanan drog sig Frida Kinhult ur årets första major, Chevron Championship.

Han är främste svenske poänggöraren

idag 05:52
Torontos storstjärna William Nylander toppar årets svenska poängliga i NHL. Men främste målskytt är Nashvilles Filip Forsberg.

Internt Rysslandsbråk – kallades "utländsk agent"

idag 05:00
Med knappt 100 dagar kvar till invigningen av OS i Paris är det ännu oklart om Rysslands president Vladimir Putin kommer att tillåta ryskt deltagande under neutral flagg. De som ska lämna rekommendationer till Kreml verkar djupt oeniga om vägen framåt.