Måndag 27 Sep
Stockholm

Socialdemokraterna vill ändra lagen om polisnotor

1 av 2
2 av 2

Socialdemokraterna tycker inte att fotbollsklubbarna ska betala något alls vid polisinsatser på idrottsevenemang. De kräver nu en lagändring för att berörda klubbar inte ska drabbas av höga räkningar.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Fram till den sista juni i år fick de idrottsföreningar som är registrerade som aktiebolag 75 procent reducerat pris på polisövervakning vid idrottsevenemang. Men förra veckan valde den nye länspolismästaren Mats Löfving att inte förnya beslutet, vilket innebär att idrottsaktiebolag nu får stå för hela kostnaden. Något som retar gallfeber på berörda supportrar.

"Polisens fakturering är helt orimlig"

Men nu vill Socialdemokraterna ändra beslutet och ser helst att klubbarna inte behöver betala någonting alls.

– I grunden är polisens fakturering helt orimlig och medför en dubbel avgift för de sportintresserade stockholmarna. Dels finansierar de polisen via skattesedeln, dels genom höjda biljettpriser till evenemangen, säger polisstyrelsens vice ordförande Katarina Berggren (S) till Fotbollskanalen.

Berggren säger att en lagändring måste till stånd för att inte de berörda klubbarna ska behöva lägga ut stora summor pengar vid varje match.

– Det måste ske om Rikspolisstyrelsen ska kunna agera annorlunda. Regeringen borde, genom ansvarig minister, lägga fram en sådan proposition. Riksdagen måste få frågan om en lagändring på sitt bord så att avgifterna försvinner så snabbt som möjligt.

Kommentera
Kopiera länk
Dela