56-åriga Khandise Cossitt vill slåss i en burmatch.
1 av 5
56-åriga Khandise Cossitt vill slåss i en burmatch. - Foto: Faksimil/wtvr.com
Hon är 198 (!) centimeter lång och är van vid att slåss säger hon.
2 av 5
Hon är 198 (!) centimeter lång och är van vid att slåss säger hon. - Foto: Faksimil/wtvr.com
För att hålla sig i form simmar hon.
3 av 5
För att hålla sig i form simmar hon. - Foto: Faksimil/wtvr.com
Cossitt var större än alla andra redan i skolan och tror hon skulle ha en bra chans i en UFC- eller MMA-match: "Jag har gjort det mycket längre än dem."
4 av 5
Cossitt var större än alla andra redan i skolan och tror hon skulle ha en bra chans i en UFC- eller MMA-match: "Jag har gjort det mycket längre än dem." - Foto: Faksimil/wtvr.com
Hon har bland annat tidigare jobbat som utkastare, säkerhetsvakt och strippa.
5 av 5
Hon har bland annat tidigare jobbat som utkastare, säkerhetsvakt och strippa. - Foto: Faksimil/wtvr.com

Här är jättefarmorn – som vill slåss i en burmatch

UFC och MMA är inget för veklingar. I princip allt är tillåtet i matchburarna. Men det stoppar inte 56-åriga Khandace Cossitt från USA som nu utmanar de betydligt yngre herrarna: "Jag har gjort det mycket längre än dem".


Den 56-åriga Khandace Cossitt vill göra en Annika Sörenstam. Nämligen att utmana män i sport. Det finns bara två skillnader. För det första har hon aldrig sysslat med sporten hon utmanar männen i och för det andra handlar det om en av de tuffaste kampsporterna som finns.

Cossitt vill möta män i UFC och MMA – vilket är långt i från golfbanans välklippta greener. 

Den 198 centimeter långa (!) 56-åringen såg nyligen sin första burmatch och är övertygad om att hon har alla chanser att vinna en match.

– Jag är äldre och bättre försäkrad. Dessutom har jag gjort det här mycket längre än dem, säger hon enligt hemsidan wtvr.com och fortsätter förklara varför hon är som gjord för sporten.

– Jag har varit en utkastare, jag har varit en säkerhetsvakt, jag har varit en strippa, jag har spelat teater och jag har varit en hästtränare.

Hon ser det som en välgärning mot samhället att låta henne ställa upp i en match.

– Det skulle stoppa mig från att spöa vanligt folk, må gud vara med dem, säger Cossitt som var mobbad för sin kropphydda i skolan. 

Om ingen skulle våga möta Cossitt planerar hon att sno mikrofonen från en gala och utmana publiken på plats. Hon har redan bestämt sig för vad hon ska säga.

– Kom igen. Det är väl klart att det finns någon här som vill slåss med en gammal kvinna som mig, säger hon

Hade du vågat gå upp i ringen mot 56-åriga och 198 centimeter långa Khandace Cossitt?


UFC
/
MMA
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Fördel Chelsea – vann svenskmötet i Barcelona

Armand Duplantis sätter nytt världsrekord

1 timme sedan
Stavhopparen Armand Duplantis sätter nytt världsrekord med 6,24 på Diamond League-premiären i Xiamen, Kina.

Hedman: "Tillbaka på nivån där jag hör hemma"

3 timmar sedan
Efter tre raka finaler åkte Victor Hedmans Tampa Bay ut direkt i Stanley Cup-slutspelet förra året. Om det var slutet på en era? Absolut inte. Förhoppningsvis var det min sista långa sommar i min karriär, säger NHL-stjärnan inför årets drama.

Testades positivt för dopning – tävlade i OS ändå

idag 11:22
23 kinesiska simmare testades positivt för dopning – men fick ändå fortsätta tävla. 13 av dessa deltog senare vid OS i Tokyo 2021 och vann bland annat tre guldmedaljer. Det avslöjar Daily Telegraph, New York Times och ARD under lördagen.

Verstappen vinner F1-sprinten i Shanghai

idag 06:02
Verstappen tog hem segern före Mercedesföraren Lewis Hamilton och stallkollegan från Red Bull, Sergio Perez. Han utökar därmed sin ledning i F1-kampen totalt.

Stark högt upp i Texas

idag 04:38
Maja Stark och Anna Nordqvist är högt upp på resultattavlan efter andra rundan i årets första majortävling, i Texas på USA-touren. Stark gjorde visserligen en bogey men vägde upp det mer än väl genom fyra birdies, tre under par på rundan.