Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Rolf-Görans löfte: "Kan lära Zlatan att rida"

Rolf-Göran Bengtsson skulle inte ha något emot att lära Zlatan Ibrahimovic att rida. Bilden är ett montage.
1 av 4

Rolf-Göran Bengtsson skulle inte ha något emot att lära Zlatan Ibrahimovic att rida. Bilden är ett montage.

Montage/Scanpix

Rolf-Göran Bengtsson tror att Zlatan skulle klara sig bra på hästryggen.
2 av 4

Rolf-Göran Bengtsson tror att Zlatan skulle klara sig bra på hästryggen.

Scanpix

Du har en stående inbjudan, Zlatan.
3 av 4

Du har en stående inbjudan, Zlatan.

Malin Hoelstad/Scanpix

Rolf-Göran Bengtsson är världsetta.
4 av 4

Rolf-Göran Bengtsson är världsetta.

ANDERS WIKLUND / SCANPIX

Sport | 08/11/2012 14:48

Nomineringarna till Idrottsgalan är släppta. Rolf-Göran Bengtsson gör upp med Zlatan Ibrahimovic om priset för årets manliga idrottare.

När Rolf-Göran Bengtsson, 50, vann Jerringpriset förra vintern startade en het debatt om idrottssveriges attityd mot sporten. Många tyckte att Rolf-Göran Bengtsson inte förtjänade sitt pris eftersom de ansåg att det var hästens förtjänst.

Nu har världsettan blivit nominerad i kategorin årets manliga idrottare. Bengtsson hoppas att han får vinna även denna gång – och på nytt ge sin idrott uppmärksamhet.

– Det är stora grejer båda två, men Jerringpriset är ju hela folkets pris så det är jag väldigt stolt och glad över, säger Bengtsson, som förstås även drömmer om ett nytt Jerringpris, till Nyheter24.

"Lite bollkänsla har jag"

Han ställs bland andra mot Zlatan Ibrahimovic, 31, Håkan Dahlby, 47, och André Myhrer, 29. Men vem som förtjänar att vinna priset vill han inte säga.

– Vi är duktiga på vår grej och på varsitt håll. Varje sport behöver ett namn som man kan förknippa det med.

Vem av dig och Zlatan tror du hade varit bäst på den andres sport, du som fotbollsspelare eller Zlatan som ryttare?

– Haha, jag vet inte hur hans bakgrund är, men han är ju väldigt lång så han skulle behöva en stor häst. Jag spelade fotboll tills jag var tio år gammal och efter det började jag mer eller mindre koncentrera mig på ridningen. Jag är definitivt ingen fotbollsspelare, men lite bollkänsla har jag. Den är inte så illa, den är okej.

Tror du Zlatan kan rida?

– Ja, det tror jag. Han är supervältränad och har balans, vilket har en stor del i ridning. Just balans är väldigt viktig, säger Bengtsson som även hälsar att han med glädje skulle ge superstjärnan några lektioner:

– Ja, det skulle jag definitivt kunna göra.

Vilken sort är Zlatans motsvarighet i hästväg? 

– Haha, han skulle vara en typ av varmblodshäst. De är genuina, starka och inte bara en sprinter utan även uthålliga. De kan både hoppa och bli dressyrhästar. Zlatan är också mångsidig och kan hålla ut hela matchen.

Så här lät det på vissa håll när Rolf-Göran Bengtsson vann Jerringpriset (varning för extremt högt ljud):