De vill att pole dancing blir OS-gren

Som utövare av mindre sporter drömmer man ofta om att en gång få vara med i ett OS. Detta kan bli sanning för alla dem som håller på med pole dancing. Nu görs en seriös satsning för att det ska bli en OS-gren 2016.


Så tycker folket:

På Highertone frågar man läsarna vad de tycker, borde pole dancing bli en OS-gren?

Allmänheten verkar vara helt eniga, 50 procent tycker att det är en fantastisk idé, och 50 procent är inte lika positiva.

Exakt hur många som har deltagit i omröstningen framgår inte.

CARDIFF. Pole dancing förknippas oftast med sunkiga hak där ölhävande gubbar sitter och dregglar över någon lättklädd kvinna som gnider sig mot en stål-påle. Detta vill Cardiff University förändra, de vill ta sporten från strippklubbarna till de olympiska spelen.  

– Det här är en seriös satsning för att få pole dancing att bli en OS-gren, säger Lauren Sweeney som är ordförande på Cardiff University Pole Dancing Society enligt Highertone.

Satsar på OS 2016

Hon menar att universitetet vill ta vara på de människor som ser pole dancing som en sport. För att göra detta håller universitetet lektioner i dansformen upp till fem gånger i veckan. 

En grupp av påldansarentusiaster jobbar nu hårt för att få Internationella Olympiska Kommitén att uppmärksamma sporten. De lyckades inte inför OS i London. Men nu tänker de göra ett nytt försök att få med sporten som en gren vid OS i Rio 2016.

Stark stereotypisk bild

På The International Pole Sport Federation är man medveten om att dansformen är väldigt förknippad med striptease. Detta är något de vill förändra, delvis genom en OS-satsning. Den stereotypa bilden av sporten måste helt enkelt bort.

– Vi vill att folk ska se att de (utövarna) är riktiga atleter, säger Tim Trautman som är ordförande för IPSF enligt Highertone.

Här är ett smakprov på hur det kan komma att se ut om pole dancing blir en OS-gren.



/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Landslagskompisarna: "Vi ska visa support"

Stjärnor i Argentina misstänks för våldtäkt

idag 02:38
Fyra spelare i Vélez Sarsfield i den argentinska förstaligan har gripits efter misstankar om att de våldtagit en kvinnlig sportjournalist på ett hotellrum i början av mars.

Svensk storseger mot Skottland

idag 01:46
Det börjar arta sig för de svenska curlingdamerna i VM i Kanada, efter en svag start.

Karlskoga inledde med skrällseger

igår 23:01
Karlskoga fixade en skräll när man vann den första kvartsfinalen mot Södertälje i bäst av sju, i det hockeyallsvenska slutspelet. Theodor Pistek satte avgörande 2–1 i den första förlängningsperioden genom att smälla in segermålet i numerärt överläge.

Luleå till SM-kvart efter förlängningsrysare

igår 22:08
Örebros säsong är över. Luleås fortsätter in i SM-kvartsfinalerna. Juhani Tyrväinen höftade in det avgörande 1–0-målet i förlängningen av den tredje och avgörande åttondelsfinalen. Nu väntar SHL-tvåan Växjö.

Messi skadad – står över landskamper

igår 21:50
Storstjärnan Lionel Messi kommer inte till spel i Argentinas kommande landskamper i USA, meddelar det argentinska fotbollsförbundet.