Onsdag 22 Sep
Stockholm

Anrell: "Jävligt skönt att inga hästar vann"

1 av 4
Här firar hon en världscupseger.
2 av 4
Här firar hon en världscupseger. Foto: Marcus Ericsson/Bildbyrån
Här är en annan av kanditaterna, Sara Algotsson Osthult. På en varelse vi hittills känt som häst.
3 av 4
Här är en annan av kanditaterna, Sara Algotsson Osthult. På en varelse vi hittills känt som häst. Foto: Joel Marklund/Bildbyrån
Här är förra årets Jerringpris-mottagare, Rolf-Göran Bengtsson. Även han på en så kallad häst.
4 av 4
Här är förra årets Jerringpris-mottagare, Rolf-Göran Bengtsson. Även han på en så kallad häst. Foto: Niklas Larsson/Bildbyrån

Journalisten Lasse Anrell tycker det är skönt att inga hästar vann bradguldet. Han tycker i stället att juryn gjorde ett briljant val som gav priset till Lisa Nordén.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Bragdguldet de senaste åren

2007: Anja Pärson, alpint.

2008: Jonas Jacobsson, skytte.

2009: Helena Jonsson, skidskytte.

2010: Svenska stafettlaget längdskidor, herrar.

2011: Therese Alshammar, simning.

2012: Lisa Nordén, Triathlon.

STOCKHOLM. Lisa Nordén vann OS-silver och VM-guld under 2012. För det belönades hon i dag med Svenska Dagbladets guldmedalj, mer känd som Bragdguldet.

Men hon var inte självskriven som vinnare. Bland de andra kandidaterna fanns bland andra ryttaren Sara Algotsson Ostholt som tog OS-silver i fälttävlan. Förra året blev det rabalder när Rolf-Göran Bengtsson vann Jerringpriset för sitt EM-guld i hästhoppning. Många menade att det var Ninja La Silla, Bengtssons häst, som stod för prestationen och att Bengtsson inte förtjänade priset.

"Rolf-Göran Bengtsson, vem fan är det? Hästen borde ha fått priset. Det är ju den som hoppar", skrev Lasse Anrell i Aftonbladet då.

"Hästarna har inte varit bra i år"

Att det nu blev en människa som vann ett stort, individuellt pris tycker Anrell är skönt.

– Ja, det var väl jävligt skönt att inga hästar vann. Jag tycker inte hästarna har varit bra i år, de har ju mest varit sjuka. Jävla pajasar, säger han till Nyheter24.

Om pristagaren har Anrell bara gott att säga.

– Det är briljant att ge priset till Nordén. Jag var rädd för att Svenska Dagbladet skulle ge priset till Zlatan för att vinna popularitet, men juryn stod på sig.

Var det någon annan kandidat som kunde ha vunnit?

– Det var väl egentligen bara "bragden i Berlin" som kunde utmana tycker jag.

Frågetecknet kring förra årets Jerringpris-mottagare Bengtsson har blivit ännu större sedan debatten kring hästars existens uppstod. Enligt en facebook-grupp är hästen en frukt. Men enligt landsbygdsminister Eskil Erlandsson (C) finns hästar, de finns till och med i flera olika raser. Mystiken tätnade dock igen kort därefter, när pressekreteraren Madeleine van der Veer själv sa att det kan vara svårt att se vad som faktiskt är en frukt och vad som inte är det.

Kommentera
Kopiera länk
Dela