Måndag 27 Sep
Stockholm

Därför rasar Ekwall och tevetittarna mot TV4

Den egna profilen Patrick Ekwall rasar mot att TV4 hellre visar program som Road Wars i sportkanalen TV4 Sport.
1 av 4
Den egna profilen Patrick Ekwall rasar mot att TV4 hellre visar program som Road Wars i sportkanalen TV4 Sport. Foto: Montage: Bildbyrån/Youtube.com
TV4 sportchef Hans Pekkari håller dock inte med – eftersom Road Wars har fler tittare än sportprogrammen.
2 av 4
TV4 sportchef Hans Pekkari håller dock inte med – eftersom Road Wars har fler tittare än sportprogrammen. Foto: Leif R Jansson / SCANPIX /
"Vill du få tittare kan du ju alltid visa en porrfilm eller en gammal Beck-rulle", skriver Ekwall i sin blogg.
3 av 4
"Vill du få tittare kan du ju alltid visa en porrfilm eller en gammal Beck-rulle", skriver Ekwall i sin blogg. Foto: Bildbyrån / Marcus Ericsson
Ekwall har dock folket på twitter med sig som tycker att TV4 kan lägga dessa program i en annan kanal.
4 av 4
Ekwall har dock folket på twitter med sig som tycker att TV4 kan lägga dessa program i en annan kanal. Foto: Bildbyrån / Nils Jakobsson

TV4 satsar på en brittisk polisserie jakt före sportrelaterade program i TV4 Sport. Nu går den egna profilen Patrick Ekwall och tevetittarna till attack mot kanalen.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

STOCKHOLM. TV4 har just nu stora interna stridigheter. Deras kanal TV4 Sport blandar och ger – när det kommer till just sportutbudet. Många anser att TV4 lurar sina tittare med program som "Road Wars", "Trafikpoliserna", "Helikopterdödarna" och "Nära döden" som inte är sportrelaterade. 

En av de som har rasat är TV4:s profil Patrick Ekwall:

"Vill du få tittare kan du ju alltid visa en porrfilm eller en gammal Beck-rulle, men det hör ju inte hemma i en sportkanal", skriver han i sin blogg på Fotbollskanalen.

Han får även med sig många av kanalens tittare på twitter.

Problemet är att de ickerelaterade programmen drar fler tevetittare än sportprogrammen. Fotbollschefen Emir Osmanbegovic, som benämner dessa program för "bakfylleteve", jämför antalet tevetittare i Road Wars med fotbollsprogrammet Goal, gol, but och konstaterar att Goal, gol, but aldrig har haft fler tittare än den brittiska polisserien.

"Det finns massor av andra exempel på välgjorda egna program som fått se sig slagna av inköpta amerikanska polisserier i kampen om tittarna. Club Calcio, Ekwall vs Lundh, Sportklubben, Late Night Elitserienosv…", skriver han på sin blogg på Fotbollskanalen

Ekwall försöker att ge en nyanserad bild av situationen även om han tycker att det är fel att sända annat än sport i kanalen:

"De som skriker högst om att det bara ska vara sport och inte Road Wars och annat skräp, de har väldigt dålig koll på VAD folk sitter och tittar på. Överhuvudtaget har sporttittaren en väldigt skev bild av tittarsiffror och vad som flest vill titta på", skriver han i bloggen.

Han vill därför att lägga de andra programmen i andra TV4-kanaler och visa repriser av de egenproducerade sportprogrammen. Även här får han medhåll på twitter.

TV4 sportchef Hans Pekkari håller dock inte med och passar även på att skicka en känga till Ekwall.

– Det är en vällovlig vision men tyvärr fungerar den inte eftersom repriser på program som Ekwall vs Lundh tyvärr inte lockar tillräckligt många tittare till en så stor kanal som TV4 Sport. Trots att det är ett program som har goda journalistiska kvalitéer. Men med tanke på att programmet inte lockar tillräckligt många har vi valt att lägga det programmet på Fotbollskanalen.se och i TV4Sport Xtra, säger han till Aftonbladet.

Vad tycker du? Är det rätt av TV4 att ha med ett sådant program som Road Wars i tevetablån på en sportkanal?


Kommentera
Kopiera länk
Dela