Rio Ferdinand fick ett mynt kastat på sig som spräckte hans ögonbryn.
1 av 4
Rio Ferdinand fick ett mynt kastat på sig som spräckte hans ögonbryn. - Foto: Clint Hughes/Scanpix
Barcelonas pojklag spelar exakt som sina vuxna förebilder.
2 av 4
Barcelonas pojklag spelar exakt som sina vuxna förebilder. - Foto: Faksimil: BarcaTV
Målrekordet tillhör varken Lionel Messi, Godfrey Chitalu eller Gerd Müller. FIFA underkänner antal mål under ett kalenderår som rekord.
3 av 4
Målrekordet tillhör varken Lionel Messi, Godfrey Chitalu eller Gerd Müller. FIFA underkänner antal mål under ett kalenderår som rekord. - Foto: Scanpix/
Nyheter24 har de allsvenska stjärnornas egna bilder från semestern.
4 av 4
Nyheter24 har de allsvenska stjärnornas egna bilder från semestern.

"Några idioter som sabbar för alla"

Hylla den som hyllas bör – och resten kan avgå. Så här låter det när sportredaktionen sammanfattar veckans händelser.


Läs mer från Nyheter24 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt Prenumerera
X

Gillar du artikeln?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få fler artiklar som denna direkt i din inkorg - helt kostnadsfritt.

Välj nyhetsbrev
Veckans avgå

Nyheter24 sammanfattar sportveckan varje fredag. Sportredaktionen sätter fingret på snackisarna och tycker till om det hetaste.

Håller DU med? Tyck till kommentarsfältet eller mejla oss på sport@nyheter24.se.

Ska någon av oss avgå?

HYLLAS!

Allsvenska spelarna. Till skillnad från sina pengastinna kollegor i, låt säga England, så är inte de allsvenska spelarna rädda för att bjuda på sig själva. De skickade glatt in sina semesterbilder till oss på Nyheter24. Bilderna varierade väldigt, det var allt från hemmasnickeri till musik till solsemestrar i Dubai. Bästa hälsningen kom från Malmö-tränaren Rikard Norling som var så pass generös att han bjöd på en julhälsning.

– Må väl alla fotbollspassionärer! En hälsning från ett julhjärta någonstans i ett vintervackert Malmö, skrev han. Tack detsamma!

AVGÅ!

Fotbollsfans som inte kan bete sig. Kom igen nu, vi har ältat det här så många gånger. Men ändå är det några idioter som sabbar för alla. Nu senast var det Manchester City-fans som förstörde ett annars glödhett Manchesterderby. En dåre kastade ett mynt på Rio Ferdinand som spräckte hans ögonbryn och tvingade honom att avbryta matchen. Strax därefter sprang en annan jubelidiot in på planen. Bete er!

AVGÅ!

Barcelonas pojklag. Vi har sett Barca rulla boll så mycket att vi tröttnat på det. Och nu dyker det upp videoklipp där deras tioåringar spelar exakt som sina äldre förebilder. Troligen spelar dessa tioåringar också utan riktig anfallare. Bryt mönstret och kom med något nytt!

AVGÅ! Lionel Messis målrekord. Först hade Messi slagit Gerd Müllers 40 år gamla rekord när han gjorde sitt 86:e mål under 2012. Sedan dök både anhängare till brassen Zico och zambianen Godfrey Chitalu och påstod att de minsann gjort 89 respektive 107 mål under ett kalenderår. Men nu får ingen av dem rekordet. FIFA godkänner inte målskörd under ett kalenderår som rekord. Så det är bara att avgå.

/
/
/
/
/