Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Här är årets bästa sporttweets

Här är de som tävlar om att ha skrivit årets bästa sporttweet.
1 av 10

Här är de som tävlar om att ha skrivit årets bästa sporttweet.

Scanpic/Bildbyrån/Twitter (MONTAGE)

Joey Barton retade upp de flesta när han knäade ner Aguero. Själv var han mest arg på Alan Shearer.
2 av 10

Joey Barton retade upp de flesta när han knäade ner Aguero. Själv var han mest arg på Alan Shearer.

Ap

Jonas Olsson slog SD på nästan och visade världen allt positivt som mångfald för med sig.
3 av 10

Jonas Olsson slog SD på nästan och visade världen allt positivt som mångfald för med sig.

ANDERS WIKLUND / SCANPIX

Usain Bolt var kung under 2012.
4 av 10

Usain Bolt var kung under 2012.

Lee Jin-man

Glenn Hysén hamnade i en beef med Hitler.
5 av 10

Glenn Hysén hamnade i en beef med Hitler.

SCANPIX

Per Ledin är snabbast i Elitserien på att twittra.
6 av 10

Per Ledin är snabbast i Elitserien på att twittra.

Mikael Fritzon

Zlatan twittrar inte, men ändå är han med på listan. Hur?
7 av 10

Zlatan twittrar inte, men ändå är han med på listan. Hur?

Ap

Nicklas Lidström avslutade karriären, vilket det twittrades om.
8 av 10

Nicklas Lidström avslutade karriären, vilket det twittrades om.

Joel Marklund

Pontus Wernblooms barnbok blev en succé.
9 av 10

Pontus Wernblooms barnbok blev en succé.

Andreas Hillergren

Henrik Rydström knäckte nästan näsbenet på sin dotters klasskompis.
10 av 10

Henrik Rydström knäckte nästan näsbenet på sin dotters klasskompis.

Patric Söderström/Scanpix

Sport | 21/12/2012 08:45

2012 är så gott som över. Det är dags att runda av sportåret. Ögonblicken har varit många och besluten svåra, men här är Nyheter24:s lista över årets absolut bästa sporttweetsen.

10. Henrik Rydströms besök på dotterns skola slutade kanske inte riktigt som han hoppats. Lite drygt 500 matcher med Kalmar FF verkar ha satt sin prägel på 36-åringens spel. Är det match så är det match, då kvittar det om du är sex eller 76 år gammal. I det här fallet känns det dock som att kalmariten tagit det hela till sin spets. Aldrig tur. 

9. Apropå barn upptäckte fotbollsspelaren Pontus Wernbloom, som har spelat i Holland, att landets barnböcker förmodligen inte är tänkta att läsas högt på svenska. Om man inte vill börja tidigt med ocensurerad sexundervisning alltså. Med över 500 retweets hade svenska folket talat - holländska är kul. 

Det tyckte dock inte Wernbloom som flyttade till CSKA Moskva.  

8. Zlatan Ibrahimovic dominerade 2012 på fotbollsplan, men på Twitter var det Zlatan Ibrahomovic som var mästare. Med dryga 24 000 följare har den hemliga twittraren gjort succé. Match efter match har han levererat förstaklassig humor på Zlatan-vis. 

Och fast detta kanske inte är hans roligaste tweet för året, så är det nog hans viktigaste. 2012 var, precis som många andra år, Zlatans år.  

7. Per Ledin är utan tvekan elitseriens piggaste twittrare. Att gå igenom HV71-spelarens twitterfeed är som att åka genom ett psykadeliskt rus av smileys och hashtags. Ledin tvekar aldrig att säga vad han tycker och han verkar svara precis som han känner på alla fansen frågor. 

Oftast handlar det om tacklingar, träning eller Batman. Men ibland vidrör han andra ämnen. Som i somras när hans flöde dominerades av "KOM IGEN SPANIEN!!!"-tweets. Men bland alla Spanien-sympatier togs även SVT:s expert Daniel Nannskog upp. 

Och Per Ledin skrev precis det som alla andra tänkte om den något excentriske experten.

6. Niklas Lidström la hockeygrillorna på hyllan under 2012. En händelse som på sätt och vis glömts bort i all Zlatan-hysteri. Lidström har varit kung i NHL under hela 2000-talet. Han har avgjort en OS-final och vunnit otaliga Stanley Cup-finaler. 

Frågan är om inte 42-årige Lidström är större än både Peter Forsberg och Mats Sundin? Tweets behöver inte alltid vara skrattfester, syrliga repliker på samhällesklimatet eller en kaxig hälsning till konkurrenten. 

När Niklas Lidströms son Kevin twittrade ut den här tweeten kändes det i ryggmärgen hur stolt han var över sin far. En fin tweet som vittnar om Niklas Lidström storhet.   

5. Rio Ferdinand fick ett mynt i ansiktet i derbyt mot Manchester City. Än en gång hade supporterkulturen visat sig från sin absolut tråkigaste sida. Men den här gången kom de inte undan. Twittertokige Rio var inte sen med att håna den supporter som kastat myntet. 

I den syrliga kommentaren menade United-backen till och med att det var lite snålt med ett billigt två-pencemynt. 

Varför inte en rejäl en-pundare? Fint ska det vara!

4. Jonas Olsson drar sig inte för att säga vad han tycker. Trots att han nu mera är bosatt i England har han full koll på vad som händer i Sverige. I tider av SD-skandaler kunde inte Olsson låta bli att sända en kommentar till Jimmie Åkesson och hans parti. 

Tweeten blev väldigt omdiskuterad på internet och retweetades hela 1300 gånger. Men mittbackens replik var inget hån, det var blott en kommentar till debatten, en smart vinkling på allt det positiva som integration för med sig. Hylla den som hyllas bör, Jonas Olssons tweet är enligt Nyheter24 årets fjärde bästa tweet. 

Ur en svensk synvinkel är frågan om det inte är den viktigaste sporttweeten i år?

3. Nyheter24 uppskattar alltid dårskap. Och den största Twitter-dåren av dem alla måste vara den före detta QPR-spelaren Joey Barton. 30-åringen som nu mera plockar röda och gula kort nere i franska Marseille var på riktigt bra twitterhumör efter hans överfall på Sergio Agüero i förra säsongens sista match i Premier League. 

Barton fick rött kort efter att ha knäat Agüero, något han inte var helt glad över. Ännu sämre humör blev han på när SkySports expertkommentator Alan Shearer strödde lite extra salt i såren på den gode Barton. 

Tur var väl det att Twitter fans tillgängligt för Barton som snabbt twittrade ut lite, nu mera, klassiskt näthat mot Shearer.  

2. Twitter vore inte Twitter utan Glenn Hysén. Egentligen behöver man inte säga så mycket om det hela. Hyséns tweets är i regel speltips, tävlingar eller ordvitsar. Men i bland vill han även kommentera saker som han ser på tv. 

Som när Glenn satt och kollade på National Geographic i somras. Bilderna från koncentrationslägren blev helt enkelt för mycket för Hysén, och i klassisk Glenn-manér levererade han den nästa bästa sporttweeten 2012. Stort.  

1. Usain Bolt tystade hatarna under OS i London. Efter att ha joggat hem OS guldet i 100 meter, vann han även 200 meter och plockade hem stafettguldet med Jamaica. Han var helt enkelt kung av London i somras. Och att han twittrade strax efter att de tre gulden var säkrade tar fram allt det fina med Twitter. 

Bolts storhet dök upp i din twitterfeed, hans egna ord kom ett steg närmre dig. Usain Bolt var OS i Peking, han var OS i London och nu pekar allt på att han kommer att vara i Rio 2016.

Väljer han att twittra fram till dess så lär hans följare få ytterligare en legendarisk tweet i sina feeds.