Här syns Blade runner utanför polisstationen i Pretoria.
1 av 5
Här syns Blade runner utanför polisstationen i Pretoria. - Foto: Ap/SCANPIX
Oscar "Blade runner" Pistorius misstänks ha skjutit sin egen flickvän Reeva Steenkamp till döds.
2 av 5
Oscar "Blade runner" Pistorius misstänks ha skjutit sin egen flickvän Reeva Steenkamp till döds. - Foto: SCANPIX/FACEBOOK
Pistorius uppges vara chockad och är nu misstänkt för mord.
3 av 5
Pistorius uppges vara chockad och är nu misstänkt för mord. - Foto: Carl Sandin / Bildbyrån
Enligt tidigare uppgifter skulle flickvännen överraska honom på Alla hjärtans dag men han tog henne för en inbrottstjuv och sköt henne till döds.
4 av 5
Enligt tidigare uppgifter skulle flickvännen överraska honom på Alla hjärtans dag men han tog henne för en inbrottstjuv och sköt henne till döds. - Foto: Matt Dunham/AP/SCANPIX
Blade runner är misstänkt för mord.
5 av 5
Blade runner är misstänkt för mord. - Foto: Ap/SCANPIX

Vändningen: Blade Runner misstänkt för mord

UPPDATERAD. Det verkar inte ha varit något misstag. Polisen dementerar uppgifterna och nu misstänks Oscar "Blade runner" Pistorius för att ha dödat sin egen flickvän i sitt hem.


Oscar "Blade runner" Pistorius

Kallas inte bara för Blade runner utan även "den snabbaste mannen utan ben". Pistorius är en väldigt framgångsrik handikappidrottare och har världsrekorden i både 100 meter och 200 meter. 

Han blev den första människan någonsin att delta i ett OS med amputerade ben i London 2012. Där tog han sig bland annat till en semifinal på 400 meter. 

Oscar "Blade runner" Pistorius misstänks ha skjutit sin egen flickvän Reeva Steenkamp, 30, i deras gemensamma hem i Sydafrika. Kvinnan ska ha blivit skjuten i både armen och huvudet och dog i hemmet. Enligt nyhetsbyrån Reuters ska det hela ha varit ett fruktansvärt misstag – men det verkar inte stämma.

Polisen dementerar nu uppgifterna om att det skulle ha varit oavsiktligt.

– Vi är chockade över de felaktiga uppgifterna, säger polisens talesperson Denise Beukes enligt Beeld.com. 

Enligt BBC har polisen i Sydafrika bekräftat att det finns vittnen till skotten. Och AP uppger att friidrottsstjärnan inte släpps mot borgen på grund av att det har förekommit "tidigare incidenter".  

Det har dessutom framkommit att Pistorius hade ett stort intresse för vapen. När han inte kunde sova åkte han ut till skjutbanan för att roa sig och han hade en enorm arsenal av vapen hemma i sovrummet för att skydda sig mot inbrottstjuvar. Han ska ha haft ett cricketträ, ett basebollträ, en revolver, och ett maskingevär i fönstret som skydd enligt Daily Mail. 

"En 26-årig man har blivit arresterad"

Enligt tidigare uppgifter till Sky gick flickvännen upp tidigt för att överraska sin pojkvän på Alla hjärtans dag men något gick väldigt snett. Blade runner trodde att flickvännen var en inbrottstjuv och sköt henne – två gånger.

– Jag kan bekräfta att en kvinna har blivit dödligt skadad i en skottlossning i Oscar Pistorius hus. En 26-årig man har blivit arresterad, säger en talesman för polisen enligt Sky.

Reeva Steenkamp twittrade om Alla hjärtans dag under onsdagen – och frågade vad alla skulle göra för sina partners.

"Det pågår en utredning"

Allting ska ha skett vid tretiden på torsdagsmorgonen. Han är hos polisen för förhör nu och fallet utreds till en början som mord, enligt den sydafrikanska tidningen News24

– Vi fick ett telefonsamtal och vi kom till brottsplatsen. Telefonsamtalet kom inte från mannen som har blivit arresterad utan från en annan person. För tillfället pågår en utredning om vad som hände, säger polisens talesman

Enligt rapporter till den sydafrikanska tidningen Bleed uppges Pistorius vara chockad över händelsen – vilket även hans pappa Henke Pistorius tror. Han vill dock inte uttala sig kring några detaljer om skjutningen.

"Oscar är förkrossad just nu"

– Jag vet ingenting. Det är extremt taktlöst och oförskämt att spekulera. Jag känner inte till fakta, säger han till SABC News och fortsätter.

– Om någon gör ett uttalande så måste det bli Oscar. Han är förkrossad just nu.

Av naturliga anledningar mår inte Henke Pistorius särskilt bra för tillfället.

– Det är väldigt, väldigt tragiskt. I mitt hjärta sörjer jag för Oscar och för hennes föräldrar. Bara Guds nåd kan göra någon skillnad i denna stund, säger han. 

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Åberg fortsätter imponera – är med i toppen

Kittel tog hem världscupfinalen – favoriten diskad

1 timme sedan
Det blev succé för Patrik Kittel och hästen Touchdown i världscupfinalen i dressyrens fria program. Ritten räckt hela vägen till seger – Sveriges första på 26 år. Jag kan inte förstå vad som har hänt, säger Kittel i SVT efter segern. Favoriten, brittiska Charlotte Fry på hästen Everdale, diskades.

Finländsk revansch – svensk förlust i förlängning

1 timme sedan
Seger i första matchen blev till förlust i den andra. Finland tog revansch på Tre Kronor och vann den andra landskampen inför VM med 2–1 efter förlängning. Oskarshamns Ahti Oksanen gjorde segermålet.

Norske NHL-stjärnan vill spela VM

1 timme sedan
Norske NHL-stjärnan Mats Zuccarello öppnar för att spela VM.

Friidrotten sågas för OS-prispengar

3 timmar sedan
Friidrottens beslut att betala ut prispengar i OS sågas av de andra förbunden. "Man kan inte och borde inte sätta en prislapp på ett olympiskt guld", säger de sommarolympiska idrottsförbundens organisation i ett uttalande.

Stjärnan riskerar att missa FA-cupsemifinalen

idag 16:48
Erling Braut Haaland dras med skadebekymmer och riskerar att missa Manchester Citys FA-cupsemifinal på Wembley på lördagen.