Radioprofilen opererades i början på februari.
1 av 4
Radioprofilen opererades i början på februari. - Foto: SCANPIX SWEDEN
Men efter operationen fick han komplikationer.
2 av 4
Men efter operationen fick han komplikationer. - Foto: Andreas Hillegren/ Scanpix
En blödning i magen gjorde så att Ralf Edström fick åka in akut till sjukhuset. Edström berättar om en natt där han var väldigt rädd.
3 av 4
En blödning i magen gjorde så att Ralf Edström fick åka in akut till sjukhuset. Edström berättar om en natt där han var väldigt rädd. - Foto: BILDBYRÅN
Nu väntar Ralf på nya besked från läkarna och hoppas på att proven ska visa att canser är bort. Här syns han på bild med fru Carina.
4 av 4
Nu väntar Ralf på nya besked från läkarna och hoppas på att proven ska visa att canser är bort. Här syns han på bild med fru Carina. - Foto: NIKLAS LARSSON / SCANPIX

Ralf Edström om cancerbeskedet

Radiosportens profil, förre landslagshjälten Ralf Edström, 60, har drabbats av prostatacancer.


Ralf Edström

Född: 7 oktober 1952

Bor: Villa i Näset i västra Göteborg

Har spelat i: Degerfors -1970, Åtvidaberg 1971-73, PSV Eindhoven 1973-77, IFK Göteborg 1977-79, Standard Liége 1979-81, Monaco 1981-83

A-landskamper: 40/15 mål

–  Det var fruktansvärt jobbigt så klart. Först tänker man det värsta. Men samtidigt lever vi på 2010-talet och jag vet ju att sjukvården klarar de flesta om man bara kommer in i tid, säger Ralf Edström till Expressen.

Det började med att han kissade blod i början på november 2011. Men trots att Edström fick göra ett PSA-prov blev det ingen uppföljning. Ett helt år gick innan han var tillbaka hos läkaren igen då han hade ont i halsen bara.

– Då började vi snacka om prostatan igen och eftersom man ska kolla sig då och då, tog jag ett nytt prov, säger han till Expressen. 

Snabbt beslut om operation

Och den här gången visade prosvaren att PSA-värdet stigit från 7 till 8,1. När provet togs om hade det ökat till 9,6. Läkarna gick in och gjorde en biopsi och tog vävnadsprover från tio olika punkter i prostatan. Fyra av dem visade att det fanns cancerceller. Sedan fattades det ett snabbt beslut om operation som genomfördes i början av februari. 

Efter det fick han vila ut i hemmet men det skulle visa sig att han snart var tvungen att ta sig tillbaka till sjukhuset.

En blödning i magen gjorde så att han fick åka in akut till sjukhuset. Edström berättar om en natt där han var väldigt rädd. 

"Det såg väldigt bra ut"

Men blodvärdena blev bättre och faran var över.

– Nej, efter operationen sa min läkare att det såg väldigt bra ut. Men jag ska göra en uppföljning och ta nya prover om några veckor. Läkaren sa att PSA-värdet ska vara noll då, och så sa han att jag inte skulle tänka mer på det nu...

– ... men vad sjutton trodde han? Jag tänker ju inte på något annat. Det där nya provet och vad det ska säga snurrar ju i skallen hela tiden, säger han till Expressen.

Ralf Edström hade en fin fotbollskarriär. Här gör han mål mot Västtyskland.


/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Testades positivt för dopning – tävlade i OS ändå

Verstappen vinner F1-sprinten i Shanghai

idag 06:02
Verstappen tog hem segern före Mercedesföraren Lewis Hamilton och stallkollegan från Red Bull, Sergio Perez. Han utökar därmed sin ledning i F1-kampen totalt.

Stark högt upp i Texas

idag 04:38
Maja Stark och Anna Nordqvist är högt upp på resultattavlan efter andra rundan i årets första majortävling, i Texas på USA-touren. Stark gjorde visserligen en bogey men vägde upp det mer än väl genom fyra birdies, tre under par på rundan.

Brynäs tog järngrepp efter blixtvändning

igår 21:50
Brynäs har tagit ett järngrepp i SHL-kvalet mot Djurgården. En blixtvändning i tredje perioden tog Brynäs till 2–1-seger och ledning med 2–0 i matcher. Vi vet vad vi kan och vi har karaktären, säger matchvinnaren Karlis Cukste.

Stjärnduon kvartsfinalklar – jagar OS-plats

igår 21:48
Den svenska stjärnduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, är klar för kvartsfinal i världstouren som slagit ner i Tepic, Mexiko.

Pixbo och Thorengruppen klara för SM-final

igår 21:22
Pixbo är klart för SM-final i innebandy – den första på herrsidan för klubben sedan 2006.