Veckans sportlista handlar bland annat om Leksand, hockeyidioter, Gareth Bale och hur i hela friden man kan försvara fel korg i basket.
1 av 3
Veckans sportlista handlar bland annat om Leksand, hockeyidioter, Gareth Bale och hur i hela friden man kan försvara fel korg i basket. - Foto: SCANPIX/FAKSIMIL/YOUTUBE
Efter tio mål på de åtta senaste matcherna förtjänar Gareth Bale beröm – trots att han filmar.
2 av 3
Efter tio mål på de åtta senaste matcherna förtjänar Gareth Bale beröm – trots att han filmar. - Foto: Kirsty Wigglesworth / AP / SCANPIX
Vad gör Leksands kommun?
3 av 3
Vad gör Leksands kommun? - Foto: SCANPIX SWEDEN

Veckans sportlista: "Utövat konstgjord andning för länge"

I veckans sportlista diskuterar Nyheter24:s sportreporter Jens Lindqvist Gareth Bale, Leksands IF:s överbeskyddande storebror och han konstaterar att japanen Nobuhiro Sugawarai är förlåten.


Veckans sportlista

Nyheter24 sammanfattar sportveckan varje fredag. Sportredaktionen sätter fingret på snackisarna och tycker till om det hetaste.

Håller DU med? Tyck till kommentarsfältet eller mejla oss på sport@nyheter24.se.

Veckans utropstecken: Gareth Bale har varit förtjänt av en plats på vilken lista som helst en längre tid nu. Med tio mål på de åtta senaste matcher ÄR han Tottenham numera. Ingen kan säga någonting annat. Mot Inter gjorde han till och med mål med huvudet. Synd bara att han är så fruktansvärt dålig på att filma. 

Veckans frågetecken: Något alla barn med vettiga föräldrar och förebilder (tyvärr tillhör hockeyföräldrar oftast inte den här kategorin, gå på en ungdomsmatch och lyssna själva) får lära sig är att man aldrig ska skylla eller gnälla på domaren. Den kanadensiske collegespelaren Brett Cook tog allt ett steg längre – och spöade på domaren i stället. Straffet? En livstids avstängning i collegeserierna – och där var den karriären slut. Varför?

Veckans avgå: Juniormisstag, barnmisstag, misstag som inte ens får hända – och absolut inte på NBA-nivå. Min fundering är bara vad som som snurrade runt i huvudena på New Orleans Hornets spelare? Hur kan man på allvar bli lurad av motståndarna och försvara fel korg i basket? Nobuhiro Sugawarai (googla!), allt är förlåtet!

Veckans snackis: Leksands IF och deras överbeskyddande storebror Leksands kommun. För mig handlar det inte om 30 miljoner eller 70 miljoner kronor som kommunen har hjälpt klubben med på sina egna snirkliga sätt. Det är ju naturligtvis inte korvpengar vi snackar om men för mig är det självklart att en kommun har betydligt viktigare ansvarsområden att ta hand om än att utöva konstgjord andning på en klubb som har levt på lånad tid alldeles för länge. 

Veckans klipp: Rivalitet och hån tillhör sportens och fotbollens värld – men ibland är det rejält uppfriskande med supportrar som respekterar varandra.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!