Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Turina, Djurgården och gardiner i Kinnarps – här är veckans sportlista

- 04/05/2013, 10:06 -
Andreas Alm var förkrossad, Erton blev skadad och Eufemiano Fuentes åkte i fängelse.
1 av 4

Andreas Alm var förkrossad, Erton blev skadad och Eufemiano Fuentes åkte i fängelse.

SCANPIX

Andreas Alm i sorg.
2 av 4

Andreas Alm i sorg.

SCANPIX SWEDEN

Eufemiano Fuentes i den omtalade dopinghärvan.
3 av 4

Eufemiano Fuentes i den omtalade dopinghärvan.

Ap / SCANPIZ

Erton Fejzullahu skakade när Dif vann och tog sig till cupfinal.
4 av 4

Erton Fejzullahu skakade när Dif vann och tog sig till cupfinal.

© Bildbyrån / Niklas Larsson/Bildbyrån

I veckans sportlista diskuterar Nyheter24 AIK:s föredömliga krishantering, ifall Djurgårdens vändning har kommit, miljöpartisten som vill hänga gardiner i Kinnarps och "den största mörkläggningen i idrottens historia".

Veckans utropstecken: AIK:s krishantering efter det tragiska beskedet som chockade ett helt land. Ivan Turina gick bort 32 år ung och fotbollssupportrar i hela landet sörjde den karismatiska och snälla målvakten. Sympatiska och ledsna ledare i AIK höll en gripande presskonferens på träningsanläggningen vid Karlberg. En plats som alla, från alla lag kunde komma till för att hedra och för att sörja en stor målvakt och en större människa.

Veckans frågetecken: Är cupvinsten vändpunkten för Djurgården? Dif vann sin semifinal mot Örgryte med 1–0 efter flera veckors kris med hot, avhopp, avbrutna matcher och en jumboplacering i Allsvenskan. Om det var för tidigt att prata om kris efter tre inledande förluster är det för tidigt att prata om en vändpunkt efter en vinst mot ett superettanlag. Dif ligger alltjämt sist i serien och har nu sin största stjärna skadad. Det återstår att se hur Djurgården kommer att spela de kommande omgångarna, en vändpunkt är det inte än men den kanske kommer?

Veckans avgå: Spansk domstol, med risk för att sparka in en öppen dörr. Skandalläkaren Eufemiano Fuentes dömdes till ett års fängelse efter spanska dopningshärvan Operación Puerto. Det som upprör? Alla de 200 blodpåsar som beslagtogs ska förstöras. Eftersom spanska fotbolls- och tennisspelare är misstänkta samt ett flertal cykelåkare anklagats för inblandning med Fuentes är det ett väldigt underligt beslut.

Veckans snackis: Miljöpartisten Anders Norgren klagade på de höga ljudnivåerna i HV71:s hemmaborg Kinnarps Arena. Till Nyheter24 sa han: "högt jubel leder till för tidig död" och han tipsade HV om att de kunde hänga upp gardiner i arenan för att dämpa ljudet. Ett uttalande som hånades på Twitter av bland annat Kristdemokraternas partiledare, socialminister Göran Hägglund.

Veckans klipp: De vackra scenerna efter Bayerns kross i Barcelona.