Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Tennisstjärnan om våldtäkten: "Jag skyller inte på flickan men..."

- 19/06/2013, 10:25 -
Serena Williams lär hamna i rejält blåsväder efter uttalanden om våldtäkten på den 16-åriga flickan i Steubenville.
1 av 4

Serena Williams lär hamna i rejält blåsväder efter uttalanden om våldtäkten på den 16-åriga flickan i Steubenville.

CORINNE DUBREUIL/SCANPIX

2 av 4

David Vincent/SCANPIX

3 av 4

Andrew Brownbill/SCANPIX

4 av 4

Andrew Brownbill/SCANPIX

Våldtäkten av en 16-årig flicka i den amerikanska orten Steubenville har fått en hel värld att rasa. Men tennisstjärnan Serena Williams går emot strömmen. Hon säger att det de dömda killarna bara "gjorde något dumt" och ifrågasätter varför flickan var så berusad att hon inte minns något.

Den 31-åriga tennisstjärnan Serena Williams lär hamna i ett rejält blåsväder. I mars dömdes två pojkar, 16 respektive 17 år gamla, för att ha våldtagit en 16-årig flicka på en fest i den lilla orten. Något som blev en världsnyhet då både det lilla samhället och vissa medier var på pojkarnas sida. Vilket även Williams delvis verkar vara.

"De gjorde något dumt"

Det var under en intervju för tidningen Rolling Stone som 31-åringen började tycka till i frågan.

– Tycker du att det var rättvist? Det straffet de fick, ska hon ha frågat reportern enligt Deadspin.

– De gjorde något dumt, men jag vet inte. Jag skyller inte på flickan men om du är 16 år gammal och så berusad, då borde dina föräldrar lära dig att inte ta emot alkohol från andra människor. Hon är 16 år, varför var hon så full att hon inte minns, frågar hon och fortsätter sitt resonemang:

– Det kunde ha varit mycket värre. Hon hade tur. Uppenbart har jag inte koll, kanske var hon inte oskuld, men hon borde inte sätta sig i den situationen. Om de inte drogade henne, då är det annorlunda, säger hon enligt Deadspin