Serena Williams lär hamna i rejält blåsväder efter uttalanden om våldtäkten på den 16-åriga flickan i Steubenville.
1 av 4
Serena Williams lär hamna i rejält blåsväder efter uttalanden om våldtäkten på den 16-åriga flickan i Steubenville. - Foto: CORINNE DUBREUIL/SCANPIX
2 av 4
- Foto: David Vincent/SCANPIX
3 av 4
- Foto: Andrew Brownbill/SCANPIX
4 av 4
- Foto: Andrew Brownbill/SCANPIX

Tennisstjärnan om våldtäkten: "Jag skyller inte på flickan men..."

Våldtäkten av en 16-årig flicka i den amerikanska orten Steubenville har fått en hel värld att rasa. Men tennisstjärnan Serena Williams går emot strömmen. Hon säger att det de dömda killarna bara "gjorde något dumt" och ifrågasätter varför flickan var så berusad att hon inte minns något.


Detta har hänt

Det var i januari som hackernätverket Anonymous publicerade  ett videoklipp om våldtäkterna i Steubenville, Ohio, en stad med blott 18 700 invånare. 

I klippet pekade man bland annat ut två stjärnspelare ur stadens high-schoolag. 

Händelsen blev en stor nyhet, såväl inrikes som i övriga världen, och kom att dela den lilla staden i två läger

En del invånare valde att sluta upp bakom de misstänkta gärningsmännen – medan andra kritiserade polisen för att skydda de misstänkta.

Den 31-åriga tennisstjärnan Serena Williams lär hamna i ett rejält blåsväder. I mars dömdes två pojkar, 16 respektive 17 år gamla, för att ha våldtagit en 16-årig flicka på en fest i den lilla orten. Något som blev en världsnyhet då både det lilla samhället och vissa medier var på pojkarnas sida. Vilket även Williams delvis verkar vara.

"De gjorde något dumt"

Det var under en intervju för tidningen Rolling Stone som 31-åringen började tycka till i frågan.

– Tycker du att det var rättvist? Det straffet de fick, ska hon ha frågat reportern enligt Deadspin.

– De gjorde något dumt, men jag vet inte. Jag skyller inte på flickan men om du är 16 år gammal och så berusad, då borde dina föräldrar lära dig att inte ta emot alkohol från andra människor. Hon är 16 år, varför var hon så full att hon inte minns, frågar hon och fortsätter sitt resonemang:

– Det kunde ha varit mycket värre. Hon hade tur. Uppenbart har jag inte koll, kanske var hon inte oskuld, men hon borde inte sätta sig i den situationen. Om de inte drogade henne, då är det annorlunda, säger hon enligt Deadspin

/
/
/
USA
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Får sparken – sägs ha haft relation med spelare

Larsson tillbaka från sjukdom – stoppade Frölunda

Tillbaka från sjukdom. Då höll Filip Larsson nollan i Leksands hemmamöte med Frölunda. Fortsätter vi så här blir det bra, säger han efter 2–0-segern i den fjärde SM-kvartsfinalen.

Skellefteå till semifinal – målvakt storspelade

Skellefteå är klart för SM-semifinal i ishockey efter fyra raka vinster mot Linköping. Västerbottningarna vann med 2–0 på bortais efter storspel av målvakten Linus Söderström.

Rolfö petade Barcelona till semifinal

1 timme sedan
Fridolina Rolfö gjorde ett av fotbollskarriärens enklaste mål. Det räckte för att skicka Barcelona till Champions League-semifinal efter en ny seger mot ett tappert kämpande Brann, 3–1 i matchen och 5–2 sammanlagt.

Svenskens galna dag – från birdiefest till haveri

idag 17:40
Påsken brukar symbolisera kasten mellan förtvivlan och hopp. Sebastian Söderbergs golfrunda på skärtorsdagen var vältajmad – och en av de galnare på Europatouren.

Mittfältaren anklagas för bettingbrott – igen

idag 15:51
Sandro Tonali har redan stängts av från all fotboll i tio månader. Nu anklagas Newcastlespelaren på nytt, för 50 bettingbrott under sin korta tid i England.