"Marijuana är den nya ölen"

Inga kalorier. Ingen baksmälla. Inga slagsmål. Så marknadsför USA:s största pro-marijuanaorganisation drogen i en ny reklam. Men nu bojkottas den bara dagar före nästa deltävling av NASCAR – en av världens populäraste tevesporter.


Först amerikansk fotboll. Därefter NASCAR. Det är placeringarna på USA:s mest tittade sporter. Ett faktum som betyder att få reklamtid i pauserna är mycket eftertraktade.

USA:s största lobbyorganisation för legalisering av marijuana, Marijuana policy project (MPP), var därför mer än bara stolta när de fick tillåtelse att köpa reklamutrymme under helgens tävlingar. Det skulle nämligen bli den första reklamen för marijuanalegalisering som visas på nationell teve i USA.

"Passade inte för NASCAR:s publik"

Men när det väl kom till kritan backade de ansvariga för reklamplatserna ur.

– Vi har slutligen beslutat oss att ta bort reklamen eftersom den uppenbarligen inte är passande för NASCAR:s publik, säger Grazie Medias, som är ansvariga för sändningarna, vd Vanessa Wojtala till Wish.

Kommunikationsansvarige för MPP, Mason Tvert, är både besviken och upprörd över beslutet.

"Marijuana är mindre farligt än alkohol"

– Vi finner det märkligt att det här företaget är villiga att tillåta reklamer på ett eventet där det serveras alkohol, men de är ovilliga att tillåta en reklam som belyser att marijuana är mindre farligt än alkohol, säger han enligt Huffington Post och fortsätter:

– Det här är precis den typen av hyckleri som motiverar oss att använda oss av den här reklamen. Vi vill få människor att se det absurda i lagarna som tillåter vuxna människor att dricka alkohol men straffa dem för att ta det säkrare valet att använda marijuana i stället, om det är vad de föredrar. 

Vad säger du om reklamen som skulle ha sänts?

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Hälsan stoppar Kinhult – missar majorn

Nadal dominant i comebacken: "Betyder mycket"

Rafael Nadal vann övertygande i comebacken. Efter drygt tre månaders skadeuppehåll besegrade han italienaren Flavio Cobolli med 2–0 i set i första omgången av Barcelonas ATP-turnering. Att kunna vara med och tävla betyder mycket, säger han.

Stjärnans OS-plan – revansch i Paris

1 timme sedan
Revansch. Det är vad Jim Gottfridsson tänker på när han pratar om OS i Paris – och handbollsstjärnan anser att känslan är en styrka. Det tror jag talar för oss, säger han.

Klart: Nordiska dueller i Paris-OS

1 timme sedan
Värdnationen Frankrike valde grupp B. Därmed hamnade Sverige i A – tillsammans med bland andra Norge och Danmark. Paris-OS fylls därmed av nordiska dueller.

Oskarshamns poängkung till Färjestad

2 timmar sedan
Profilerna fortsätter att lämna degraderade Oskarshamn.

Dahlins NHL-tränare sparkas

3 timmar sedan
Rasmus Dahlins Buffalo sparkar tränaren Don Granato sedan NHL-klubben missat slutspel för 13:e året i rad.