Nick Symmonds säger att han kommer att leda frågan mot de ryska anti-gaylagarna – oavsett om han blir gripen.
1 av 5
Nick Symmonds säger att han kommer att leda frågan mot de ryska anti-gaylagarna – oavsett om han blir gripen. - Foto: BILDBYRÅN/SCANPIX
I Ryssland, under friidrotts-VM, protesteras det vilt mot lagarna.
2 av 5
I Ryssland, under friidrotts-VM, protesteras det vilt mot lagarna. - Foto: Ap/SCANPIX
Symmonds tog under tisdagen silver i VM.
3 av 5
Symmonds tog under tisdagen silver i VM. - Foto: Alexander Zemlianichenko/SCANPIX
Han blev precis slagen av Etiopiens Mohammed Aman.
4 av 5
Han blev precis slagen av Etiopiens Mohammed Aman. - Foto: Alexander Zemlianichenko/SCANPIX
Lyckan var total.
5 av 5
Lyckan var total. - Foto: Anja Niedringhaus/SCANPIX

Medaljör i friidrotts-VM går till attack mot Rysslands anti-gaylagar

Allt fler höjer rösterna mot Rysslans anti-gaylagar. Senast i raden är den amerikanske 800-meterslöparen Nick Symmonds som tog silver i går.


NHL-svenskarna om anti-gaylagarna

Gabriel Landeskog:

– Det är 2013, jag tycker att de borde ha kommit längre än så.

Patric Hörnqvist:

– Konstigt. Alla människor har rätt att vara som de vill. Inget konstigt att det är just Ryssland som har de där lagarna, det där landet har en del udda grejer för sig.

Henrik Zetterberg:

– Hemskt, otroligt hemskt. Jag tycker att man får vara precis hur man vill. Det är otroligt att det i denna tid kan få vara så där, speciellt i ett så stort land som Ryssland.

Citaten kommer från Aftonbladet

MOSKVA. Det finns många som har reagerat starkt mot Rysslands anti-gaylagar. Särskilt eftersom vinter-OS arrangeras i landet och att friidrotts-VM är i full gång just nu. En av de som har reagerat starkast är USA:s 800-meterslöpare Nick Symmonds.

Symmonds, som tog silver under tisdagen, kritiserade anti-gaylagarna redan innan han åkte iväg till Moskva – men skrev också att han inte tänkte protestera mot det under VM-tävlingarna.

"Kan inte styra över den ryska regeringen"

– Precis som jag inte skulle acceptera en väns middag och sedan försöka lära dem hur de ska uppfostra sina barn kommer jag inte lära den ryska regeringen hur de ska styra över sitt folk, skrev han då enligt Washington Blade.

Men Symmonds verkar ha ändrat uppfattning – och gick under tisdagen till attack mot de ryska anti-gaylagarna.

"Kommer leda frågan oavsett om jag blir gripen"

– Så mycket som jag kan prata om det, tycker jag att alla människor förtjänar jämlikhet hur Gud än har satt dem till jorden, sa han till den ryska nyhetsbyrån RIA Novosti efter finalloppet och fortsatte:

– Oavsett om du är homosexuell, heterosexuell, svart, vit, förtjänar vi alla samma rättigheter. Om det finns något jag kan göra för att leda den här frågan, kommer jag att göra det, oavsett om jag blir gripen, säger Symmonds till RIA Novosti enligt Washington Blade

/
/
USA
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Sverige mot Ungern igen i EM

Ilska då FA-cupen skrotar omspel

1 timme sedan
Världens äldsta fotbollsturnering, den engelska FA-cupen, förändras till nästa säsong då omspelsmatcherna tas bort helt.

Anna Nordqvist: "Mitt liv gick i tusen bitar"

1 timme sedan
Äktenskapet sprack och kort därpå dog hennes ex-make. Livet vändes upp och ned för golfstjärnan Anna Nordqvist som gick in i ett kompakt mörker. Det finns inga ord för att beskriva hur vidrigt det varit. Jag är stolt över att ha tagit mig igenom det året, säger hon i en intervju med svenskgolf.se

Åbergs hemliga vapen: "Säger vart jag ska slå"

3 timmar sedan
Ludvig Åbergs succé blir inte mindre imponerande av att han briljerar på banor han aldrig tidigare testat på. Men Sveriges nya golfstjärna hade inte klarat det på egen hand. Han säger vart jag ska slå och jag försöker bara göra som han säger, säger Åberg om sin nya caddie, veteranen Joe Skovron.

Barcelona straffas av Uefa efter rasism

3 timmar sedan
Barcelona tvingas betala runt 290 000 kronor i böter och får inte sälja bortabiljetter till herrlagets nästa bortamatch i Europa.

Världstvåan till Båstad: "Får nypa sig i armen"

idag 15:16
Australian Open-vinnaren Jannik Sinner kommer till Båstad i sommar. Den italienske världstvåan är klar för spel i den svenska ATP-turneringen, skriver arrangören i ett pressmeddelande.