Handbollsstjärnan hängdes ut som homosexuell – i teve

Att komma ut ur garderoben är inte lätt för idrottsstjärnor. Men än värre blir det när man outas i liveteve – ofrivilligt.


Den norska handbollsstjärnan Gro Hammerseng-Edin är just nu med i den norska versionen av Stjärnorna på slottet. Hammerseng-Edin berättade där för gruppen hur hon, för åtta år sedan, ofrivilligt blev outad som homosexuell.

Det var TV2-kommentatorn Harald Bredeli som olyckligt orsakade det. Bredeli kommenterade en landslagsmatch och trodde att mikrofonen var avslagen. 

– Gro Hammerseng. Den snyggaste lebben från Toten, sa han enligt VG.

"Jag kastades ut ur garderoben"

Vilket även var fel eftersom "lebben" inte kommer från Toten. Att bli "avslöjad" i teve var naturligtvis omtumlande för handbollsspelaren.

– Jag kastades ut ur garderoben, säger hon.

När kommentatorn uppdagades om sitt misstag blev även han förtvivlad.

– Jag hörde förtvivlan i Haralds röst när han ringde och beklagade sig. Det hade kunnat få tragiska konsekvenser för mig om min familj inte kände till det. Då hade det varit ett grovt övertramp. Men vid den tidpunkten kände jag att alla visste det, det hade bara inte stått i tidningarna ännu, säger hon. 

Har fått en son

Men mycket vatten har runnit under broarna sedan dess – och Hammerseng-Edin är gift med Anja Edin, som även hon är handbollsspelare. De har även en 18 månader gammal son. Att paret är offentliga med sin relation tror Hammerseng-Edin bara är positivt.

– Jag har inte några dystra framtidsutsikter för honom. Ju fler som pratar om detta, ju mer naturligt blir det. Och så blir nog hans generation ännu mer avslappnade till det än min, säger hon till VG

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!