Torsdag 15 Apr
Stockholm

Bälte i sikte och nävar av stål - nu möter svenske Alexander världsmästaren

Alexander är redo att slåss om bältet.
1 av 2
Alexander är redo att slåss om bältet. Foto: © BILDBYRÅN / BILDBYRN
In i buren.
2 av 2
In i buren. Foto: © Bildbyrån / JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN

Svenska MMA-världen håller andan då det nu är mindre än ett dygn till vad kan räknas till den viktigaste matchen någonsin i svensk MMA.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Alexander Gustafsson

Smeknamn: The Mauler 
Ålder: 26 år
Födelseort: Arboga
Längd:1,96 m 
Vikt: 93 kg 

Läs mer om Alexanders fighting-historia här  

Jon Jones

Smeknamn: Bones
Ålder: 26 år 
Födelseort: Rochester, New York
Läng: 1,93 m 
Vikt: 93 kg

Läs mer om Jon's fighting-historia här

Alexander "The Mauler" Gustafsson, 26, har under cirka sex års tid klättrat sig upp till MMA-toppen och är en av mycket få svenskar som tagit sin in i UFC. Med endast en förlust under sin tid i UFC möter han nu den obesegrade världsmästaren i lätt tungvikt Jon Jones, 26. 
Jon Jones har dominerat divisionen sedan 2011 då han blev den yngste världsmästaren någonsin. Det talas redan, trots han ringa ålder att han är den bästa någonsin. 

Style makes fights

Alexander Gustafsson har sin grund från boxning och är känd för att vara en stående fighter. Han slår snabbt och hårt samt har ett väldigt bra fotarbete. Efter hans enda förlust mot den amerikanska brottaren Phil Davis, 28började han att träna med Davis i San Diego. Vilket även gör honom farlig på marken. Det kommer han nu att behöva mot Jones som själv är känd för sin brottning. I övrigt använder sig Jones av en spektakulär och väldigt varierad arsenal av kast, slag, sparkar och sina fruktade armbågar. 

Första europe att få ett bälte
Jones har tidigare fått kritik över att hans motståndare varit både äldre och kortare än fightern och att Alexander nu är den första att faktiskt matcha Jones i längd. Vinner Alexander Gustafsson matchen blir han inte bara första svensk utan även europe som att vinna ett bälte i UFC,  som är den största organisationen inom MMA. 

Du kan se nedräknings-videon inför matchen här:


Kommentera
Kopiera länk
Dela
Nästa artikel
Gustafsson segrade