Lasse Nilsson, Olof Lundh och Greenpeace är alla med på veckans sportstweets.
Lasse Nilsson, Olof Lundh och Greenpeace är alla med på veckans sportstweets. - Foto: Carl Sandin / Valeriano Di Domenico/ Bildbyrån

Greenpeace, Tele2 Arena och Leeds – här är veckans sporttweets

Nyheter24 listar veckans bästa och mest uppmärksammade tweets från sportens värld.


5. Komikern Anders Jansson om Arsenal

Anders Jansson är en välkänd komiker i Sverige. Men alla kanske inte vet att är ett stort fotbollsfan och det är Arsenal som gäller. Han lär vara glad nu när det går enormt bra för London-klubben.

4. John Alvbåge svingar

Förra veckan hånade han AIK med en råttfälla. Nu gick John Alvbåge istället på Djurgården och Hammarbys nya arena Tele2 Arena i Stockholm. Alvbåge vet hur man ska väcka känslor.

3. Olof Lundh har det tungt

Hammarby har haft en tung säsong och kommer inte gå upp till Allsvenskan i år heller. Men enligt medieprofilen Olof Lundh så är det än värre att hålla på klassiska Leeds United i England. Den gamla storklubben har gått tungt och harva numera i mitten av The Championship.

2. Greenpeace aktion mot UEFA

Ett av det mest uppmärksammade den här veckan var när Greenpeace avbröt CL-matchen mellan Basel och Schalke när de flög in med en stor banderoll som en protest mot företaget Gazprom. Företaget är en av UEFA:s största sponsorer och passande nog satt presidenten Michel Platini på läktaren och såg allting. 

1. Lasse Nilsson är ironisk mot Helsingborg

Ingen har nog missat att Helsingborg sparkade Rachid Bouaouzan efter ett bråk på träningen i veckan. Elfsborgs Lasse Nilsson gjorde en parodi på det och sågade ledningen i Skåneklubben.

/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ronaldo vilar – spelar inte mot Sverige

Seger för Norrköping som förlänger vinstsviten

3 timmar sedan
Serieledande Norrköping förlänger segersviten i Svenska Basketligan herr, på måndagen vann vinstmaskinen hemma mot fjärdeplacerade Jämtland. Efter segersiffrorna 90-79 (26-16, 24-28, 22-9, 18-26) har nu Norrköping fem raka segrar. Jämtlands svit på sex matcher i rad utan förlust bröts dock.

Världstvåans sorg – pojkvännen död

3 timmar sedan
Belarusisk ishockey har sorg.

Vinicius Junior utsatt för mer rasism

idag 06:59
Real Madrid har anmält nya rasistiska påhopp på den brasilianske anfallsstjärnan Vinicius Junior.

Landslagskompisarna: "Vi ska visa support"

idag 06:02
Kristoffer Olssons svåra sjukdom och allvarliga tillstånd berör landslagskompisarna starkt. Spelarna planerar att visa sitt stöd och sin omtanke. Vi ska snacka ihop oss och så får vi se exakt vad vi gör och när vi gör det. Men det är klart att vi ska stötta honom, säger Ludwig Augustinsson.

Stjärnor i Argentina misstänks för våldtäkt

idag 02:38
Fyra spelare i Vélez Sarsfield i den argentinska förstaligan har gripits efter misstankar om att de våldtagit en kvinnlig sportjournalist på ett hotellrum i början av mars.