Marie Klein slog världsrekord i bakåtvolter.
Marie Klein slog världsrekord i bakåtvolter. - Foto: Faksimil / Youtube / Instagram

Här slår hon världsrekord – i antalet bakåtvolter

Publicerades: 4 Okt 2013, 14:53

Cheerleadern Marie Klein, 16, är den senaste att slå sig in i Guinness rekordbok. Hon slog rekord i bakåtvolter inför en publik i USA.


Rekordet var att slå antal gånger hon satte ner händerna i marken, det tidigare rekordet var på 36 gånger,16-åriga Marie Klein slog det med att sätta ner händerna 40 gånger. Klein är en cheerleader från Walsh Jesuit High School i USA. 

Hon säger att hon fick reda på rekordet av en annan cheerleader, så i december förra året började hon träna för att slå rekordet. Hon hade som mål att göra 20 volter vid varje basketmatch. Ni kan se Klein slå världsrekordet här:


Den 6 september, innan Walsh Jesuitens match mot St Vincent-St Mary tog Marie tillfället att slå rekordet. Publiken jublade när hon gjorde 40 raka volter på en 65 meter lång sträcka.

En tjänsteman från Guinness världsrekordbok var på plats för att kontrollera försöket, och säger att Marie slog föregående rekord som var på 36. Klein har varit cheerleader sedan hon var 10 år gammal, och nu ställer hon siktet på att slå sitt egna rekord.

– Det var galet, min mamma grät till och med. Jag är verkligen glad att ha slagit rekordet, nu vill jag slå mitt eget rekord, säger hon till Akron Beacon Journal.

/
/
Relaterat
Senaste nytt

Fem snackisar under första dagen på Ullna

igår 20:00

Dubbeltrubbel i vinden för Grant: "Kämpigt"

igår 18:58
Titelförsvaren Linn Grant och Alex Norén var de stora publikfavoriterna under första dagen på Ullna. Men vinden ställde till det för de svenska stjärnorna. Det var lite kämpigt, säger Grant.

Muchovas mäktiga vändning – final mot Swiatek väntar

igår 18:36
Långa slagdueller, stenhård kamp om varje boll och dramatiskt in i det sista. Karolina Muchova och Aryna Sabalenka gav allt för en plats i finalen på Roland Garros. Bara en kunde nå den – och sensationellt lyckades Muchova efter en enorm vändning.

Cykelstjärnan i tårar efter knivattacken

igår 18:34
Danske cykelstjärnan Jonas Vingegaard var djupt berörd över knivattacken i franska Annecy. Efter etappsegern i Criterium du Dauphine sade han med tårar i ögonen: En dag som den här betyder cykel ingenting.

Svenske talangens jättesuccé i proffsdebuten

igår 16:36
Svenske golftalangen Ludvig Åberg har fått en drömstart på proffslivet på PGA-touren. Eslövssonen gick den första ronden på tre slag under par och har tätkänning.

Stoppades i Qatar – ölsponsor förlänger med Fifa

igår 15:40
Budweiser förlänger sitt avtal med Internationella fotbollsförbundet (Fifa). Det nya avtalet med Ab Inbev, som äger Budweiser, gör att ölmärket blir officiell VM-öl för de två kommande världsmästerskapen: dam-VM i Australien och Nya Zeeland i sommar och herr-VM i Nordamerika 2026.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.