Marie Klein slog världsrekord i bakåtvolter.
Marie Klein slog världsrekord i bakåtvolter. - Foto: Faksimil / Youtube / Instagram

Här slår hon världsrekord – i antalet bakåtvolter

Cheerleadern Marie Klein, 16, är den senaste att slå sig in i Guinness rekordbok. Hon slog rekord i bakåtvolter inför en publik i USA.


Rekordet var att slå antal gånger hon satte ner händerna i marken, det tidigare rekordet var på 36 gånger,16-åriga Marie Klein slog det med att sätta ner händerna 40 gånger. Klein är en cheerleader från Walsh Jesuit High School i USA. 

Hon säger att hon fick reda på rekordet av en annan cheerleader, så i december förra året började hon träna för att slå rekordet. Hon hade som mål att göra 20 volter vid varje basketmatch. Ni kan se Klein slå världsrekordet här:


Den 6 september, innan Walsh Jesuitens match mot St Vincent-St Mary tog Marie tillfället att slå rekordet. Publiken jublade när hon gjorde 40 raka volter på en 65 meter lång sträcka.

En tjänsteman från Guinness världsrekordbok var på plats för att kontrollera försöket, och säger att Marie slog föregående rekord som var på 36. Klein har varit cheerleader sedan hon var 10 år gammal, och nu ställer hon siktet på att slå sitt egna rekord.

– Det var galet, min mamma grät till och med. Jag är verkligen glad att ha slagit rekordet, nu vill jag slå mitt eget rekord, säger hon till Akron Beacon Journal.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!