Trots att NFL-stjärnan Adrian Petersons son blev mördade spelade han Minnesota Vikings senaste match.
1 av 4
Trots att NFL-stjärnan Adrian Petersons son blev mördade spelade han Minnesota Vikings senaste match. - Foto: Ap/TT Bild
Carolina Panthers Cam Newton tackade Peterson efter matchen.
2 av 4
Carolina Panthers Cam Newton tackade Peterson efter matchen. - Foto: Ap/TT Bild
Många sörjde 2-åringens död.
3 av 4
Många sörjde 2-åringens död. - Foto: Ap/TT Bild
Den misstänkte Joseph Robert Patterson åtalas nu för dråp.
4 av 4
Den misstänkte Joseph Robert Patterson åtalas nu för dråp. - Foto: Ap/TT Bild

Misshandlade NFL-stjärnans 2-årige son till döds – åtalas för dråp

Minnesota Vikings Adrian Peterson är i djup sorg. Två månader efter att fick veta att han hade en 2-årig son dödades sonen av mammans nya pojkvän. Nu åtalas en 27-årig man för dråp.


En historia av barnmisshandel

Den misstänkte mördaren Joseph Robert Patterson har en del brott i bagaget sedan tidigare. Enligt Daily News har Patterson slagit tidigare flickvänner, misshandlat barn och har flera besöksförbud emot sig.

SIOUX FALLS. För snart två veckor sedan misshandlades en 2-årig pojke i South Dakota så pass illa att han avled på sjukhuset av sina skador. Det blev stor nyhet i USA när det visade sig att det var NFL-stjärnan Adrian Petersons son.

Peterson, som bara två månader innan fick veta att han hade en son, hade precis börjat betala underhåll till sonens mamma när mordet inträffade. Den misstänkte Joseph Robert Patterson, som är mammans nya pojkvän, greps på platsen och åtalas nu misstänkt för dråp.

"Himlen hade en grym välkomstfest för min son" 

En brott ska kan betyda livstids fängelse i delstaten. 

– Vi sörjer men himlen hade en grym välkomstfest för min son. Den vetskapen ger mig ro. Jag är fortfarande sårad och känner mig plågad av livet, men är kapabel att fungera eftersom jag lugnas och gläds av att veta att mina nära är på en mycket bättre plats, säger han enligt Daily News

NFL-stjärnan Peterson hann bara träffa sin son en gång i livet. Det var efter misshandeln på sjukhuset – bara timmar innan han dog. Det är något som stör mammans ex Bobby Ruffin. I ett långt inlägg på Facebook hävdar Ruffin, vars efternamn den mördade pojken delar, att han uppfostrade 2-åringen.

"Jag var här, inte han"

"Jag är så trött på den här värdelösa Adrian Peterson-skiten. Vill ni veta en överraskning, pojken som dog var min son", skrev han efter dödsfallet enligt TMZ och fortsatte:

"AP (Adrian Peterson) träffade min son för första gången när min son redan var i koma. Jag var här i dag när vi stängde av den livsuppehållande maskinen, inte han. Han var glad nog för att träna och har inga problem att spela på söndag"

Peterson stod däremot över Vikings träning i torsdags för att kunna delta på sonens begravning. 

/
NFL
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Fylla på ungdomsturnering: "Förkastligt"

Chefernas Verstappen-tjafs: “Fokusera på ditt”

1 timme sedan
Mercedes stallchef Toto Wolff flörtar fortsatt öppet med F1-världsmästaren Max Verstappen. Hans dito i Red Bull, Christian Horner, har tröttnat: Mercedes är sämre än stall som använder sig av sina egna motorer. Jag tycker det är dags att Toto fokuserar på sitt egna stall, snarare än förarmarknaden.

Pettersson näste NHL-spelare klar för VM

1 timme sedan
Marcus Pettersson är näste NHL-spelare som är klar för spel med Tre Kronor i ishockey-VM.

Lukas om bytet: "Skidskytte är inte så enkelt"

2 timmar sedan
Johannes Lukas tackar för tiden han fick med Stina Nilsson. Även om succén uteblev. Man får inte tänka att skidskytte är så enkelt, säger landslagstränaren.

Stina Nilsson byter sport – lägger av med skidskyttet

2 timmar sedan
Stina Nilsson lämnade en framgångsrik längdkarriär för att satsa på skidskytte. Nu byter hon sport igen.

VAR-domare anklagades av PL-klubb - ska döma EM

2 timmar sedan
Uefa ger VAR-domaren Stuart Attwell grönt ljus att döma EM i Tyskland i sommar. Detta efter att Attwell anklagats för att döma emot Nottingham Forest i matchen mot Everton.