Joy Johnson dog tragiskt efter New York City Maraton
1 av 4
Joy Johnson dog tragiskt efter New York City Maraton - Foto: Faksimil / Newsy
Hon var bra på att träna.
2 av 4
Hon var bra på att träna. - Foto: Faksimil / Newsy
Springa i trappor kunde hon också.
3 av 4
Springa i trappor kunde hon också. - Foto: Faksimil / Newsy
Vid en intervju där Joy Johnson var med.
4 av 4
Vid en intervju där Joy Johnson var med. - Foto: Faksimil / Newsy

Äldst genom tiderna i ett maraton – dog dagen efter

En 86-årig kvinna vid namn Joy Johnson blev den äldsta kvinnan genom tiderna att slutföra söndagens New York Marathon. Men tragiskt nog så verkade det bli för mycket – och hon dog dagen efter loppet.


Joy Johnson från Kalifornien är hela 86 år och gammal idrottslärare. Hon genomförde New York Maraton den gångna helgen, men hon föll och slog i huvudet en stund innan slutet. 

Sjukvårdare ville ta Johnson, som hade skrapat upp sitt ansikte, till sjukhus men hon insisterade på att slutföra loppet vilket hon gjorde.

Men på måndagseftermiddagen dog kvinnan tragiskt bara några timmar efter hon visat upp sin medalj på en ceremoni. Hennes dotter, Diana Boydston, berättade för NBC Bay Area på tisdagen att hennes mor kollapsade kort efter ceremonin, och dog på Bellevue Hospital Center i New York.

Johnson var en erfaren maratonlöpare och söndagens lopp var hennes 25:e New York maraton, som hon genomförde på knappt åtta timmar. På senare år har det blivit alltfler äldre personer som har deltagit i långlopp och mer än 12 000 löpare över 50 år var med på årets maraton.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!