Nanne Bergstrand, Robert Perlskog och fyrmansbob har alla en sak gemensamt just denna lördag. Nämligen att de är med på listan över veckans bästa sporttweets.
Nanne Bergstrand, Robert Perlskog och fyrmansbob har alla en sak gemensamt just denna lördag. Nämligen att de är med på listan över veckans bästa sporttweets. - Foto: Bildbyrån

OS-ironi, Saltkråkan och bågskytte-SM – här är veckans sporttweets

Nyheter24 listar veckans bästa och mest uppmärksammade tweets från sportens värld.


5. Aftonbladetprofil satsar allt på Hammarby

Nanne Bergstrand blev klar som ny tränare för Hammarby i veckan och många tror nu att Hammarby kan bli ett allsvenskt lag igen. Sportbladets Marcus Leifby gick så långt att han tänker satsa allt han har på att laget spelar i Allsvenskan igen 2015.

4. Dahlquist är imponerad av Elfsborg

Elfsborg har haft en miserabel säsong när de bara slutade sexa i allsvenskan och även misslyckades kapitalt i en svag grupp i Europa League. Men Jonas Dahlquist är imponerad över att man kan skita i en säsong så kraftigt som boråsarna gjort.

3. Champions League jämförs med Saltkråkan

Alla har nog sett Saltkråkan och de flesta av oss kollar nog på Champions League. Men det är nog få som skulle kunna dra paralleller mellan barnprogrammet och världens största klubblagsturnering i fotboll. Men tv-profilen Robert Perlskog lyckades.

2. Bågskytte-SM rättigheterna räddade

SVT missade OS-rättigheterna och då skojade komikern Robin Paulsson till det om att de åtminstone har säkrat rättigheterna till Bågskytte-SM om elva år.

1. Karlsson är ironisk om OS-rättigheterna

Viasat presenterade i veckan hur deras OS-sändningarna kommer att se ut från Sotji i februari. Det mesta handlade om att SVT inte ens få ha reportrar på plats och krönikören Jonas Karlsson kom då på ett eget sätt hur de ska komma in på området och bevaka – genom att tävla i bob. Mycket fyndigt.

/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Brynäs tog järngrepp efter blixtvändning

3 timmar sedan

Stjärnduon kvartsfinalklar – jagar OS-plats

3 timmar sedan
Den svenska stjärnduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, är klar för kvartsfinal i världstouren som slagit ner i Tepic, Mexiko.

Pixbo och Thorengruppen klara för SM-final

igår 21:22
Pixbo är klart för SM-final i innebandy – den första på herrsidan för klubben sedan 2006.

Åberg visar klass – bara ett slag efter

igår 20:44
Det svenska stjärnskottet Ludvig Åberg håller sig kvar i täten och fortsätter visa klass i RBC Heritage, USA-tourtävlingen i South Carolina.

Kittel tog hem världscupfinalen – favoriten diskad

igår 19:54
Det blev succé för Patrik Kittel och hästen Touchdown i världscupfinalen i dressyrens fria program. Ritten räckt hela vägen till seger – Sveriges första på 26 år. Jag kan inte förstå vad som har hänt, säger Kittel i SVT efter segern. Favoriten, brittiska Charlotte Fry på hästen Everdale, diskades.

Finländsk revansch – svensk förlust i förlängning

igår 19:54
Seger i första matchen blev till förlust i den andra. Finland tog revansch på Tre Kronor och vann den andra landskampen inför VM med 2–1 efter förlängning. Oskarshamns Ahti Oksanen gjorde segermålet.