Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

OS-ironi, Saltkråkan och bågskytte-SM – här är veckans sporttweets

- 09/11/2013, 10:01 -
Nanne Bergstrand, Robert Perlskog och fyrmansbob har alla en sak gemensamt just denna lördag. Nämligen att de är med på listan över veckans bästa sporttweets.

Nanne Bergstrand, Robert Perlskog och fyrmansbob har alla en sak gemensamt just denna lördag. Nämligen att de är med på listan över veckans bästa sporttweets.

Bildbyrån

Nyheter24 listar veckans bästa och mest uppmärksammade tweets från sportens värld.

5. Aftonbladetprofil satsar allt på Hammarby

Nanne Bergstrand blev klar som ny tränare för Hammarby i veckan och många tror nu att Hammarby kan bli ett allsvenskt lag igen. Sportbladets Marcus Leifby gick så långt att han tänker satsa allt han har på att laget spelar i Allsvenskan igen 2015.

4. Dahlquist är imponerad av Elfsborg

Elfsborg har haft en miserabel säsong när de bara slutade sexa i allsvenskan och även misslyckades kapitalt i en svag grupp i Europa League. Men Jonas Dahlquist är imponerad över att man kan skita i en säsong så kraftigt som boråsarna gjort.

3. Champions League jämförs med Saltkråkan

Alla har nog sett Saltkråkan och de flesta av oss kollar nog på Champions League. Men det är nog få som skulle kunna dra paralleller mellan barnprogrammet och världens största klubblagsturnering i fotboll. Men tv-profilen Robert Perlskog lyckades.

2. Bågskytte-SM rättigheterna räddade

SVT missade OS-rättigheterna och då skojade komikern Robin Paulsson till det om att de åtminstone har säkrat rättigheterna till Bågskytte-SM om elva år.

1. Karlsson är ironisk om OS-rättigheterna

Viasat presenterade i veckan hur deras OS-sändningarna kommer att se ut från Sotji i februari. Det mesta handlade om att SVT inte ens få ha reportrar på plats och krönikören Jonas Karlsson kom då på ett eget sätt hur de ska komma in på området och bevaka – genom att tävla i bob. Mycket fyndigt.