Onsdag 19 Maj
Stockholm

Fotbolls-VM, ismaskin och Bajen-hån – här är veckans sporttweets

Sorg, tröst och hån – Veckans sporttweets innehåller en salig blandning den här veckan.
Sorg, tröst och hån – Veckans sporttweets innehåller en salig blandning den här veckan. Foto: Bildbyrån/Twitter

Nyheter24 listar veckans bästa och mest uppmärksammade tweets från sportens värld.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

5. Ronaldos hyllning till Mandela

Förutom uppmärksamhetstörstande högerextremister ville alla hylla en av mänsklighetens största någonsin, Nelson Mandela, efter hans död i torsdags. Däribland världens bäste fotbollsspelare Cristiano Ronaldo. Vackert. 

4. Aj, Bajen

Efter två mycket fina säsonger 2011 och 2012 fick Kalmar FF:s Erik Israelsson mest nöta bänk i Kalmar FF i år. Men trots petningen följer 24-åringen med Nanne Bergstrand till Hammarby. Det kunde naturligtvis inte KFF:s supportrar låta bli att kommentera, även om de var noga med att påpeka att de gjorde det med glimten i ögat. 

3. Hockeymeteropolen Luleå fick isande kritik

Vad skulle egentligen hända i Luleå? Hade de signat hem Linus Omark från staterna? Nej, de kallade till presskonferens i torsdags för att meddela den samlade presskåren att backup-målvakten Daniel Bellissimo skulle lämna laget. Det fick Expressens hockeykrönikör Magnus Nyström att skicka isande kritik mot norrbottningarna. 

2. Trösten till golfälskarna

Trots att prisutdelarna Svenska dagbladet saknar en sportredaktion är det få utmärkelser i svensk idrott som berör och upprör så många som Bragdguldet. När skidåkaren Johan Olsson fick priset i veckan stormade Sveriges golfvurmare mot att Henrik Stenson inte tilldelades medaljen. Niclas Alexandersson gjorde jobbet och tröstade fanatikerna. 

1. Det gör vi alla


Nu är det lottat! Som vi längtar till sommaren nu!

Kommentera
Kopiera länk
Dela