Kontroversiell MMA-fajt i Brasilien – man kan möta kvinna på fredag

Man och kvinna kan ställas öga mot öga i en MMA-fajt på fredag – om det brasilianska MMA-förbundet tillåter det:– Finns inget i regelboken som förbjuder en man att slåss mot en kvinna, säger Osiris Maia, medlem i förbundet till MMA fighting.


Om det brasilianska MMA-förbundet inte lägger in sitt veto kan, för första gången någonsin, en man möta en kvinna i en MMA-bur. Det är Emerson Falcao som ska göra upp med Juliana Velasquez

Tanken är att den historiska matchen, på tre ronder, ska hända redan på fredag på galan Shooto 45 i Brasilien. Velasquez, som tillhör Team Nogueira, har aldrig tidigare gått en MMA-match men är professionell inom judon. Idén till matchen kom från Shooto-presidenten Andre Pederneiras.

"Jag tränar med män varje dag"

– Pederneiras kom på idéen. Han frågade Team Nogueira efter en kvinnlig fajter och mitt team anser att jag är redo så jag accepterade utmaningen. Mina förväntningar är höga. Jag är vältränad och satsar på att vinna. Jag tränar med män varje dag. Jag känner till adrenalinet och vet hur jag hanterar det här, säger den kvinnliga fajtern till MMA fighting

Även om en match mellan en kvinna och en man inte är förbjuden tror inte Osiris Maia, medlem i det brasilianska MMA-förbundet, att den kommer att tillåtas. Det trots att båda kämparna väger 61 kilo och att det bara skiljer två centimeter i längd. 

"En man bör inte tillåtas fajtas mot en kvinna" 

– Det finns inget i regelboken som förbjuder en man att slåss mot en kvinna. Men när du tolkar reglar står det att båda idrottare måste vara på samma nivå. Därför bör inte en man tillåtas att fajtas mot en kvinna. De har bara offentliggjort matchen för media och om du frågar mig om vi kommer att tillåta den så tror jag inte det. Vi får se vad som händer i morgon på invägningen.

Velasquez motståndare Falcao har bara gått en MMA-match, som han förlorade, innan men tränar med UFC-meriterade Jose Aldo och Renen Barao.

Beslutet om Bantamvikt-matchen ska få hållas kommer att komma under torsdagen. 

MMA
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!