Torsdag 19 Maj
Stockholm

Han lurade döden i två flygkrascher – nu är han tillbaka på basketplanen

Austin Hatch kom tillbaka till basketplanen efter tre år frånvaro.
1 av 4
Austin Hatch kom tillbaka till basketplanen efter tre år frånvaro. Foto: Twitter/Faksimil/Youtube
Han fick bollen och satte en trepoängare direkt.
2 av 4
Han fick bollen och satte en trepoängare direkt. Foto: Faksimil/Youtube
Mitt i korgen.
3 av 4
Mitt i korgen. Foto: Faksimil/Youtube
Jublet visste inga gränser.
4 av 4
Jublet visste inga gränser. Foto: Faksimil/Youtube

Austin Hatch har haft ett tufft liv. Två flygplansolyckor har dödat hela hans familj och har varit nära att ta hans eget liv. Tre år efter den senaste kraschen var han äntligen tillbaka på basketplanen – och jublet visste inga gränser när han satte en trepoängare.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Det var i den fjärde quartern som Austin Hatch fick chansen att komma in för sitt high school-lag Los Angeles Loyola. Hatch fick en passning utanför trepoängslinjen och tvekade aldrig. Rakt ner i korgen och både lagkamrater och publik bröt ut i ett enormt glädjejubel för Hatch skull.


Det är inte så märkligt kanske med tanke på vad den unge pojken har fått genomlida. 2003 överlevde han en flygplansolycka där hans mamma, hans bror och hans syster dog. 2011 var det dags igen. Då dog Hatch pappa och hans styvmamma medan han fick hjärnskador och låg i koma i åtta veckor.

Fått stipendium till Michigan 

Nu bor han med sin farbror i södra Kalifornien och har precis blivit tillräckligt stark för att kunna spela basket igen. Viktigt med tanke på att han, tio dagar innan olyckan 2011, fick ett basketstipendium till University of Michigan där han börjar nästa år. Som tur är har Michigans tränare John Beilein lovat att Hatch ska få en roll i laget – hur det än blir, skriver Huffington Post

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Senaste nytt