Austin Hatch kom tillbaka till basketplanen efter tre år frånvaro.
Austin Hatch kom tillbaka till basketplanen efter tre år frånvaro. - Foto: Twitter/Faksimil/Youtube

Han lurade döden i två flygkrascher – nu är han tillbaka på basketplanen

Austin Hatch har haft ett tufft liv. Två flygplansolyckor har dödat hela hans familj och har varit nära att ta hans eget liv. Tre år efter den senaste kraschen var han äntligen tillbaka på basketplanen – och jublet visste inga gränser när han satte en trepoängare.


Det var i den fjärde quartern som Austin Hatch fick chansen att komma in för sitt high school-lag Los Angeles Loyola. Hatch fick en passning utanför trepoängslinjen och tvekade aldrig. Rakt ner i korgen och både lagkamrater och publik bröt ut i ett enormt glädjejubel för Hatch skull.


Det är inte så märkligt kanske med tanke på vad den unge pojken har fått genomlida. 2003 överlevde han en flygplansolycka där hans mamma, hans bror och hans syster dog. 2011 var det dags igen. Då dog Hatch pappa och hans styvmamma medan han fick hjärnskador och låg i koma i åtta veckor.

Fått stipendium till Michigan 

Nu bor han med sin farbror i södra Kalifornien och har precis blivit tillräckligt stark för att kunna spela basket igen. Viktigt med tanke på att han, tio dagar innan olyckan 2011, fick ett basketstipendium till University of Michigan där han börjar nästa år. Som tur är har Michigans tränare John Beilein lovat att Hatch ska få en roll i laget – hur det än blir, skriver Huffington Post

/
/
/
Senaste nytt

Haalands galna köp: Vrålåk för över 30 miljoner

Skidsvenskens bakslag – missar Lahtis

Skidstjärnan Edvin Anger missar helgens världscuptävlingar i Lahtis, vilket Södra Dalarnas tidning var först med att rapportera om. Anledningen är en förkylning. "Det rör sig om en infektion i övre luftvägarna efter hemkomst från USA", säger landslagsläkare Rickard Noberius i ett uttalande.

Murray hintar om slutet: "De sista månaderna..."

1 timme sedan
Tennisstjärnan Andy Murray hintar om att karriären snart kan vara över. Britten, som vunnit tre grand slam-titlar, har haft flera tunga skador senaste åren och spelar med en opererad höft.

Fansen rasar på Sveriges nya förbundskapten: "Pinsamt"

1 timme sedan
Nu står det klart att Jon Dahl Tomasson blir förbundskapten för det svenska herrlandslaget i fotboll. Alla är dock inte nöjda med Fotbollsförbundets val. På Instagram regnar nämligen hatkommentarerna.

Blir första utländska förbundskaptenen

2 timmar sedan
Han har vunnit Champions League med Milan, delar på målrekordet i den rödvita landslagströjan och förde Malmö FF till två raka SM-guld. Nu tar dansken Jon Dahl Tomasson, 47, över Sveriges herrlandslag – som den förste utländske förbundskaptenen.

Arne Hegerfors begravs: "Hoppas han har det fint"

2 timmar sedan
Den legendariske sportjournalisten Arne Hegerfors begravs i dag i Engelbrektskyrkan i Stockholm. Flera stora sportprofiler är på plats. Jag hoppas verkligen han har det fint, vilken fantastisk människa, säger Anders "Ankan" Parmström som var Hegerfors radarpartner i hockeysändningarna på SVT och senare Canal+.