Austin Hatch kom tillbaka till basketplanen efter tre år frånvaro.
Austin Hatch kom tillbaka till basketplanen efter tre år frånvaro. - Foto: Twitter/Faksimil/Youtube

Han lurade döden i två flygkrascher – nu är han tillbaka på basketplanen

Austin Hatch har haft ett tufft liv. Två flygplansolyckor har dödat hela hans familj och har varit nära att ta hans eget liv. Tre år efter den senaste kraschen var han äntligen tillbaka på basketplanen – och jublet visste inga gränser när han satte en trepoängare.


Det var i den fjärde quartern som Austin Hatch fick chansen att komma in för sitt high school-lag Los Angeles Loyola. Hatch fick en passning utanför trepoängslinjen och tvekade aldrig. Rakt ner i korgen och både lagkamrater och publik bröt ut i ett enormt glädjejubel för Hatch skull.


Det är inte så märkligt kanske med tanke på vad den unge pojken har fått genomlida. 2003 överlevde han en flygplansolycka där hans mamma, hans bror och hans syster dog. 2011 var det dags igen. Då dog Hatch pappa och hans styvmamma medan han fick hjärnskador och låg i koma i åtta veckor.

Fått stipendium till Michigan 

Nu bor han med sin farbror i södra Kalifornien och har precis blivit tillräckligt stark för att kunna spela basket igen. Viktigt med tanke på att han, tio dagar innan olyckan 2011, fick ett basketstipendium till University of Michigan där han börjar nästa år. Som tur är har Michigans tränare John Beilein lovat att Hatch ska få en roll i laget – hur det än blir, skriver Huffington Post

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Häckens CL-resa över: "Vi var inte ens nära"

3 timmar sedan

Får sparken – sägs ha haft relation med spelare

igår 22:02
Leicester City sparkar huvudtränaren Willie Kirk. Brittiska medier uppger att skälet är att 45-åringen har haft en relation med en av spelarna i laget, som för tillfället ligger nia i damernas Super League.

Larsson tillbaka från sjukdom – stoppade Frölunda

igår 21:48
Tillbaka från sjukdom. Då höll Filip Larsson nollan i Leksands hemmamöte med Frölunda. Fortsätter vi så här blir det bra, säger han efter 2–0-segern i den fjärde SM-kvartsfinalen.

Skellefteå till semifinal – målvakt storspelade

igår 21:16
Skellefteå är klart för SM-semifinal i ishockey efter fyra raka vinster mot Linköping. Västerbottningarna vann med 2–0 på bortais efter storspel av målvakten Linus Söderström.

Rolfö petade Barcelona till semifinal

igår 20:40
Fridolina Rolfö gjorde ett av fotbollskarriärens enklaste mål. Det räckte för att skicka Barcelona till Champions League-semifinal efter en ny seger mot ett tappert kämpande Brann, 3–1 i matchen och 5–2 sammanlagt.

Svenskens galna dag – från birdiefest till haveri

igår 17:40
Påsken brukar symbolisera kasten mellan förtvivlan och hopp. Sebastian Söderbergs golfrunda på skärtorsdagen var vältajmad – och en av de galnare på Europatouren.